CAMPANIA ȘTIRI POZITIVE. Bhutan – fapte bune, cadoul premierului pentru rege
CAMPANIA ȘTIRI POZITIVE
Bhutan – fapte bune, cadoul premierului pentru rege.Ce cadou i-a făcut premierul regelui său? Unul inedit! Faptele bune pot deveni un cadou minunat. Trebuie să aflați despre acest exemplu, de la noi,ȘTIRI PENTRU COPII.
Când a venit ziua de naștere a regelui, premierul din Bhutan nu știa ce cadou să îi cumpere. Ce poți să îi dăruiești unui rege? Așadar el s-a gândit că îi poate dărui un popor mai bun, mai responsabil și mai conștient. Fapte bune, cadoul premierului pentru rege.
Vă întrebați probabil cum a făcut asta. Ei bine, premierul din Bhutan a solicitat poporului ca de ziua regelui să adopte câinii vagabonzi de pe stradă sau să planteze un copac. E o idee minunată. Cine s-a mai gândit la asta?
Bhutan este un regat budist. Se spune că acest regat este unul dintre cele mai fericite locuri de pe Pământ. În anii 1970, regele țării a declarat că „fericirea națională brută” este mult mai importantă decât produsul intern brut dau PIB-ul. Astfel, acesta a câștigat simpatia poporului, dar le-a și demonstrat oamenilor din întreaga lume că bunăstarea poporului lui este cea mai mare prioritate.
La mulți ani regelui
Regele din Bhuthan se numește Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Acesta a împlinit 40 de ani la sfârșitul lunii februarie a acestui an.
Premierul i-a făcut cel mai inedit cadou. Acesta a rugat poporul să planteze un copac sau să adopte un câine de pe stradă. „Un angajament ca acesta va fi cel mai bun cadou pentru Majestatea Sa”, a adăugat premierul.
Oamenii s-au conformat cerinței și au început să facă fapte bune. Aceștia au plantat copaci și au adoptat câini de pe stradă.
Peste 2.000 de oameni au apreciat postarea făcută pe Facebook a premierului. Aceștia au și comentat. „Fac toate aceste lucruri zilnic. Patru câini, mulți copaci și curăț mereu plajele”, a spus o femeie.
Inițiative de succes
Bhutan este cunoscut pentru fericirea poporului, dar și pentru problema câinilor vagabonzi. Încă din anul 2009 țara a demarat un program de combatere.
Țara a desfășurat un program la nivel național pentru a-i spăla pe căței. Totodată, cățeii au fost sterilizați cu ajutorul Humane Society International. Voluntarii au folosit metoda Catch-Neuter-Vaccinate-Release, câinii fiind eliberați în aceeași zi în aceeași locație în care au fost găsiți. În 2016, peste 71.000 de câini au fost spălați, sterilizați și li s-a administrat vaccinul antirabic.