CAMPANIA ȘTIRI POZITIVE. Let’s Lego – conștientizarea problemelor de mediu
CAMPANIA ȘTIRI POZITIVE
Pentru ca in ultima vreme ați auzit/citit cu siguranță foarte multe știri triste despre coronavirus, am hotărât sa va prezentam zilnic o știre pozitivă. Astăzi despre Let’s Lego – Campanie de conștientizare a problemelor de mediu.
Vă place să faceți Lego? Aveți piese pe care nu le folosiți? Ei bine, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare a demarat o campanie de donare piese lego. Dacă vreți să aflați despre ce este vorba, citiți ȘTIRI PENTRU COPII.
Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare a demarat o campanie de donare piese lego. Acest program dorește creșterea nivelului de conștientizare a problemelor de mediu, atât la nivel local, cât și la nivel global.
Școala a dorit să ofere soluții concrete privind această problemă, așadar, a demarat campania „Let’s Lego”. Inițiatoarea campaniei, Școala Gimnazială „Avram Iancu” dorește implicarea activă a elevilor, dar și a părinților sau a localnicilor.
Campania Let’s Lego
Pe scurt, școala încurajează donarea pieselor lego vechi, pe care copiii nu le mai folosesc și nu se mai joacă cu ele.
Acestea vor fi colectate, inspectate și curățate manual apoi donate sălii Game LAB – o sală destinată activităților non – formale.
După ce piesele vor trece de toate aceste procese, ele vor fi donate Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatului Județean Maramureș, care este și partener al proiectului. Aceștia vor căuta soluții concrete de colectare pentru a ajunge într-un mediu adecvat.
„Proiectul Let’s Lego este un proiect la nivelul școlii în care colectăm piese de lego vechi, le igienizăm și le reintroducem în circuit”, a declarat Ioan – Marian Pop, directorului instituției pentru ȘTIRI PENTRU COPIII.
Centru de joacă pentru cei mici – Club de robotică pentru cei mai mari
„Mergând în deplasări ERASMUS am participat la unele activități din cadrul școlilor pe unde am umblat. Urmând modelul lor, am făcut în școală un cabinet de robotică, unde am cumpărat kit-uri lego de robotică, din banii de proiect, cursurile de robotică fiind organizate în timpul nostru liber. Iar pentru că programul nu ne permite să intrăm în acest cabinet foarte des și pentru că elevilor noștri le place să lucreze cu aceste piese, am hotărât să transformăm cabinetul de robotică într-un cabinet de joacă. Aici, cei de la ciclul primar se joacă cu piesele lego, construiesc în orele de joc și mișcare și participă la orele de robotică, iar după ora 12.00 intră elevii de gimnaziu. Am făcut oarecum primul pas înspre a crea un centru de joacă în școală”, ne-a declarat Ecaterina Niculescu, coordonatoarea proiectului Let’s Lego.
Let’s Lego – Campanie de conștientizare a problemelor de mediu
„Am chestionat învățătoarele care au fost foarte încântate. Ulterior am luat legătura și cu cei de la Garda de Mediu, care ne ajută să promovăm proiectul. Fiecare copil conștientizează că este foarte important ca piesele lego să nu ajungă aruncate oriunde. Atunci copiii s-au mobilizat. Au fost foarte implicați. Au adus piese lego, au făcut activități cu Garda de Mediu. Mai apoi am rearanjat sala pe centre de lucru. Ca să putem așeza piesele lego și să putem lucra pe teme și proiecte diferite.
Copiii vor intra, coordonați de învățătoarele lor în orele de joc și mișcare sau orele de abilități practice. Vor construi pe echipe. Vor crea, vor învăța să colaboreze, să comunice. Aceasta a fost ideea pe termen scurt” a adăugat coordonatoarea proiectului.
În viitor
„Pe termen lung, însă, dacă există Instituții / Organizații care colectează baterii și electronice care știm că dăunează mediului, de ce nu am lua în considerare și existența unor programe de colectare și refolosire a pieselor Lego, care există în fiecare casă și care la fel poluează”, a completat pentru ȘTIRI PENTRU COPII, Ecaterina Niculescu.