Pangolinul, un animal care arată mai degrabă „extraterestru”, vinovat de epidemia din China care se extinde în toată lumea
Cine este pacientul zero al coronavirusului? Probabil ați auzit foarte multe variante de explicații ale apariției epidemiei de gripă din China. Astăzi, ȘTIRI PENTRU COPII vă prezintă o nouă perspectivă. Un animal rar, cu apariție „alien”, care există de 60.000 de ani, este pacientul zero.
Ce însemană un pacient zero? Pacientul zero reprezintă cazul sau pacientul inițial al unei boli, sau al unui virus. Adică este prima ființă de la care a început totul, în cazul coronavirusului. Este vorba de Pangolin.
La prima vedere este foarte drăgălaș. Seamănă cu un dinozaur în miniatură. Acest animăluț este un animal pe cale de dispariție din China și, se pare că acesta este de fapt pacientul zero al virusului.
Micul animăluț este foarte traficat în Africa, și se vinde cu până la 1.000 de dolari pe piața neagră. Creatura este atât de căutată, încât a ajuns să fie pe cale de dispariție, datorită solzilor pe care îi deține. Aceștia sunt folosiți în China pentru a se prepara diverse leacuri.
„Virusul corona identificat la această specie, pangolinul din China, are avea un coeficient foarte mare de potrivire, respectiv 99% din adenomul viral – ARN – cu cel care circulă în epidemie”, a declarat biologul Adrian Bâlbă pentru Digi24.
Ce este Pangolinul?
Pangolinul este un mamifer nocturn, adică este mult mai activ noaptea. Acesta nu are dinți, în schimb „părul” lui se aseamănă cu țepii ariciului. Doar că acesta nu are țepi, ci solzi. Pangolinul are corpul lung, botul ascuțit și coadă foarte lungă. El se hrănește cu furnici și termite, pe care le vânează cu ajutorul limbii foarte lungi și lipicioase.
„Ei bine, pangolinul este un animal traficat, care circulă dintr-o zonă în alta într-un mod neverificat, în așa numitele wet-market, adică piețe umede, de animale vii. Bietul animal este pe cale de dispariție după 60 de milioane de ani de evoluție. Are o adaptare extraordinară a părului, cumva similar cu ariciul, are șuvițe de păr transformate în solzi”, a adăugat Adrian Bâlbă.