Cine a inventat ceaiul? Există ceai roșu? Aflați răspunsul la Muzeul Hărţilor
E adevărat că ceaiul ne înviorează? De ce să bem ceai la ora 5? Există ceai roșu? Cine a inventat ceaiul? Dar de ce bea toată lumea ceai? Vreți să aflați răspunsul? Mergeți la Poveștile ceaiului, la Muzeul Hărţilor.
În spatele acestor simple întrebări se află tot atâtea provocări pentru a porni pe un drum al cunoașterii dintr-o perspectivă inedită. Spunând povestea ceaiului explorați, ceașcă cu ceașcă, istoria capitalismului, a industrializării și a cuceririi lumii de către marile imperii. La programul Poveștile ceaiului, învățati geografie și istorie, în jurul unei cești de ceai și al unei hărți.
În lunile februarie şi martie, la Muzeul Hărţilor se spun Poveştile ceaiului, într-o serie de ateliere pentru copii de 6 – 10 ani, susţinute de Asociaţia Artelier D.
”Dezlegăm un joc-ghicitoare și desenăm ”harta ceaiului”. Spunem istoria celor mai cunoscute patru soiuri și tradiții de ceai: verde Longjing, maté, rooibos și ceaiul englezesc de la ora 5. Cercetăm minuni naturale și simboluri culturale din China, Argentina, Africa de Sud și Marea Britanie. Obiectivele noastre sunt să dezvoltăm gândirea spațială și abilitatea de a desena hărți, să învățăm să facem conexiuni culturale și între domenii ale cunoașterii”, transmit organizatorii.
Ateliere
Impăratul Shennong și frunzele magice, 9 februarie, ora 11
Maté în ritm de tango, 29 februarie, ora 11
O ceașcă de rooibos, la Capul Furtunilor, 15 martie, ora 11
Five o’ clock tea, 28 martie, ora 11. Despre O prințesă portugheză, ceaiul și Imperiul britanic. Ritualul de la ora 5.
Vârste recomandate: 6 – 10 ani;
Durata unui atelier: 1h 30 min
Tarif: 25 lei / participant;
Participare: numai pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici.
Despre Muzeu
Muzeul s-a deschis pentru public în anul 2003. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș. Din patrimoniul muzeului mai fac parte lucrări de grafică cu subiecte diverse: peisaje, portrete, vedute.