„Istorii din ’89 în benzi desenate” se lansează în București
Vă plac benzile desenate? Acele mini – cărți pline de imagini și cu o poveste pe măsură? Și nouă! Iar acum ȘTIRI PENTRU COPII are o surpriză pentru voi! „Istorii din ’89în benzi desenate”, editat sub îndrumarea Muzeului Județean de Istorie Brașov, se lansează, pe 19 februarie, în București.
„Istorii din ’89 în benzi desenate” este primul demers editorial ce povestește întâmplările adunate de pe la părinți, bunici, prieteni sau rude din timpul revoluției.Un volum ce conține 212 pagini de benzi desenate și care este deja disponibil pentru comenzi online la adresa istoriidin89@gmail.com.
Proiectul a adus împreună 39 de autori, care povestesc întâmplări trăite sau culese din Revoluția română din 1989.
Fiind primul, dar și cel mai mare album colectiv de benzi desenate despre acest eveniment, este necesar să îl aveți în colecție. Iar dacă nu aveți o colecție de benzi desenate, puteți începe una acum.
Albumul de benzi desenate este conceput pentru a povesti mai departe istoria revoluției. Este mult mai interesant decât o carte de istorie, care de cele mai multe ori nu conține foarte multe imagini.
Lansarea albumului
„Istorii din ’89 în benzi desenate” se lansează în București. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 februarie 2020, la ora 18.00, în Salonul „Carol I” al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (strada Boteanu nr. 1).
”Pe bună dreptate, se spune că atunci, în Decembrie 1989, am fost mai uniți ca niciodată. După 30 de ani, acest subiect istoric a unit ca niciodată autorii de benzi desenate din România! 39 de ARTIȘTI au răspuns pozitiv invitației noastre de a participa la acest album. Iar prima surpriza a fost vârsta lor. 21 aveau sub 14 ani în ’89 și șase au certificatele de naștere fără stema republicii populare sau socialiste. Așa că sunt multe istorii cu copii, părinți și bunici, despre un Crăciun dulce-amar, televizoare care dau revoluție, nu desene, libertatea de a-ți dunga mașina să arate ca o zebră, portretele arse sau mâzgălite ale lui Ceaușescu, dar și despre un manechin spânzurat și primul om mort văzut vreodată, la televizor sau în realitate”, explică Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov și editorul albumului „Istorii din ‘89”.
Ce sunt benzile desenate?
Benzile desenate pot fi cărți sau reviste în care sunt istorisite una sau mai multe narațiuni prin intermediul desenelor.
Dacă nu ați aflat încă, și noi – ȘTIRI PENTRU COPII – avem benzi desenate cu aventurile elefantului Toyo. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre aventurile elefantului Toyo, vă puteți uita aici.