Fie că ești mic sau mare, cândva te-ai concentrat să rezolvi un puzzle. Acest joc nu are limită de vârstă și este o activitate care aduce multe beneficii pentru copii. Puzzle-ul are și o zi dedicată lui. Așadar, astăzi, 29 ianuarie, sărbătorim Ziua Internațională a Puzzle-ului. Cu această ocazie vorbim despre cel mai mare puzzle și vedem de ce este bine ca cei mici să facă puzzle-uri.
Povestea puzzle-ului își are originea undeva în anul 1766. Ideea a pornit de la englezul John Spilsbury care a vrut să îi facă pe copii să învețe geografia mai ușor. Astfel, a luat o foaie de hârtie pe care a desenat o hartă, iar după aceea a decupat fiecare țară. Sarcina copiilor era să pună fiecare țară acolo unde îi e locul. Așa a luat naștere jocul de puzzle care, de-a lungul timpului, a evoluat. Acest joc a fost și o modalitate prin care revistele și ziarele din Marea Britanie și-au crescut vânzările. Printre pagini, ziarele aveau și jocuri de puzzle.
Cel mai mare puzzle din lume
Jocurile de puzzle sunt de diferite dimensiuni, cu un număr diferit de piese și din diverse materiale. Puzzle-urile cu 9-10 piese sunt recomandate pentru copiii cu vârsta de doi – trei ani. De la patru ani se pot achiziționa cele cu un număr mai mare de piese, între 20 și 35. Cu cât copilul crește, cu atât poate crește și nivelul de dificultate a jocului.
Dacă tot este astăzi Ziua Internațională a Puzzle-ului, ȘTIRI PENTRU COPII vă povestește despre cel mai mare puzzle din lume. Din punct de vedere al numărului de piese, cel mai mare puzzle realizat este „Memorable Disney Moments”. El conține 40.320 de piese și prezintă 10 scene din cele mai îndrăgite desene animate Disney. Timpul estimat de producători pentru a realiza acest puzzle este de 600 de ore. Jocul cântărește aproximativ 20 kg și măsoară aproape 140 m². Printre cele 10 desene animate îndrăgite se numără Regele Leu, Cenușăreasa, Frumoasa și Bestia, Ariel și Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici. Bineînțeles, din acest puzzle nu putea lipsi celebrul Mickey Mouse. Mai jos puteți vedea câteva imagini din procesul de fabricație a acestui joc de puzzle. La noi în țară acest puzzle costă aproximativ 1.700 lei.
Beneficiile pe care le oferă puzzle-ul
Acest joc oferă numeroase beneficii, în special pentru copii. Pentru că scopul este să pună cap la cap piesele, copiii își vor antrena memoria. Pe lângă asta, puzzle-ul dezvoltă aptitudini precum scrisul, desenatul și chiar îmbrăcarea și dezbrăcarea. Copiii devin tot mai curioși după ce termină un joc de acest tip. Ei vor să facă și alte puzzle-uri și astfel învață într-un mod distractiv lucruri noi și li se dezvoltă dorința de cunoaștere. Jocul de puzzle este potrivit pentru întreaga familie. Această activitate îl va face fericit pe cel mic și îi va dezvolta capacitatea de a lucra în echipă.