CONCURS! Opera din Timișoara și ŞTIRI PENTRU COPII vă invită la întâlnirea cu Dorothy și Vrajitorul din Oz!
CONCURS! Intâlnire cu Dorothy și Vrăjitorul din Oz! Știți cine e Dorothy? Ati făcut deja cunostință cu Toto? Vă puteți imagina cum e să zbori cu un ciclon? Dacă ați citit Vrăjitorul din Oz (povestea nemuritoare scrisă de Lyman Frank Baum) sigur știți cum e! Iar dacă nu știți, atunci vă așteptăm la Opera Română din Timișoara (ORT) pe 22 ianuarie! Câștigă o invitație la spectacol pentru toată familia. Da, ați înțeles bine, toată familia, copii, părinți și bunici! ORT oferă două invitații pentru două familii.
Cine este Dorothy?
„Micuța Dorothy e fata care a zburat cu ciclonul și care a găsit drumul înapoi spre casă. Este povestea mea, a ta, a lui, a ei, a noastră. Dorothy ar putea fi prietena unui prieten, prieten bun cu un alt prieten, cunoscut de-al altor cunoscuți. Poate povestea o știi deja de la cineva care a auzit-o de la altcineva. Nimeni nu-și mai amintește unde, când și de la cine a auzit-o. Care Dorothy?
De altfel, nu e deloc ușor să te trezești, așa, deodată, în alt univers, să te împrietenești cu atâtea personaje nemaipomenite, să răzbați împotriva tuturor obstacolelor, să înfrunți vrăjitoare și să te lupți cu maimuțe înaripate, sau să te înfățișezi unui mărit vrăjitor cu gândul mereu spre destinație, cu încredere în destinul tău, gata să depășești orice obstacol îți rezervă călătoria. Ți-ai mai păstra atunci curajul, judecata sau inima? Ai mai ține minte drumul spre casă?
La prima impresie, Dorothy poate părea doar un copil, dar e un copil care înfruntă multe. Iar dacă în continuare nu-i recunoști povestea, este pentru că drumul înapoi la copilărie, la tine însuți, este mereu lung și întortocheat, presărat cu obstacole la tot pasul, magicieni, vrăjitoare și maimuțe înaripate. Concluzia este ca într-o poveste nu știi niciodată unde te arunca ciclonul.” Aceasta este povestea, asa cum a fost ea inteleasă de Ștefan Munteanu, regizorul spectacolului prezentat de Opera Romană din Timișoara pe 22 ianuarie. Sunteți asteptați cu mic cu mare, e un spectacol pentru copii și părinți.
Despre Ștefan Munteanu
Ștefan Munteanu, născut în anul 1984, a absolvit secția de regie a Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București. Scurtmetrajele sale au fost selecționate în festivaluri prestigioase: „Cealaltă fiică” la Mediawave 2010 și Karlovy Vary Fresh Film Fest și „Undeva în Casa Poporului”, Film.DOK 2007 și Karlovy Vary Fresh Film Fest. În vara anului 2012 a montat în stil neconvențional „Bărbierul din Sevilla” în cadrul Festivalului „Opera Nights” de la Hunedoara. A semnat regia operei „Flautul Fermecat” de W. A. Mozart și a operei „Intimations” de G. Constantinides la T.N.O.B. Constanța precum și regia piesei „Geniul Crimei” de F. Walker la Teatrul Dramatic „Jean Bart” din Tulcea. „O lună în Thailanda” reprezintă debutul său în actorie
CONCURS
Trimiteți pe stiri@stiripentrucopii.com răspunsul la întrebarea „cine este autorul povestii Vrăjitorul din Oz” și puteți câștiga o invitație la spectacol pentru toata familia. Da, ați înțeles bine, toată familia, copii, părinți și bunici! Ne spuneți numele autorului și câți membri are familia voastră. Răspunsurile se primesc până pe 20 ianuarie.
Povestitorul/Vrăjitorul din Oz/Paznicul GELU DOBREA
Dorothy CRISTINA VLAICU
Țic – Țic ROXANA GUȚI
Zâna Albă SUZANA VRÂNCEANU
Șiretlic LAURA MĂRGINEAN
Omul de paie ALEXANDRU PÎNTEA
Omul de tinichea CAMIL MARA
Leul CRISTIAN KOVACS
Vrăjitoarea Zug-Zeg NINA ZAHARESCU
Maimuțoiul șef DARIUS AGRIMA
Micuța Dorothy LUCILLE VLAICU
Ansamblul de balet al Operei Naţionale Române Timişoara.
Video proiecții: CODRIN IFTODI
Asistent regie artistică: MUGUREL CHIRILĂ
Regia tehnică: LUCIAN BORU
Pregătirea muzicală: RAREȘ PĂLTINEANU
Sufleur: EUGENIA GYURIS
Durata: 1 oră
Vârsta recomandată: 3+
Despre Opera din Timişoara
Opera Naţională Română Timişoara a fost înfiinţată prin Decretul Regal nr. 254, din 30 martie 1946. Primul director al Operei a fost Aca de Barbu. Spectacolul inaugural al Operei Române din Timişoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. La data de 24 septembrie 2004, Operei din Timişoara i se conferă titulatura de Operă Naţională ca o recunoaştere a meritelor acestui colectiv pentru întreaga muncă asiduă depusă în slujba artei şi culturii româneşti în ţară şi străinătate.