Fundaţia Pentru Comunitate a lansat o nouă ediție a programului ”Permis pentru viitor”. Prin intermediul acestuia tinerii pot face școala de șoferi gratuit.
Prin acest proiect, MOL România acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere, care acoperă costurile şcolii de şoferi şi cheltuielile pentru categoriile B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, în cazul tinerilor din medii defavorizate. Se califică elevii care au împlinit 17 ani, dar și tineri până la 25 de ani. Termenul de trimitere a dosarelor este până pe 25 ianuarie, iar fondul programului este de 75.000 lei.
Sprijinul se acordă tinerilor cu posibilităţi materiale reduse, pentru care deţinerea permisului reprezintă o condiţe sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă. Fiecare solicitant poate să obţină suma maximă de 3.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.
Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul 0752-018760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00 – 17.00) sau accesând site-ul fundației menționate.
Detalii utile
ȘTIRI PENTRU COPII a aflat ce documente trebuie să conțină dosarele aplicanților:
Formularul de aplicare completat și semnat;
Scrisoare de motivare personală care să detalieze studiile, locurile de muncă în cazul în care există, motivația personală pentru obținerea permisului de conducere;
Anchetă socială eliberată de către primăria de care aparține solicitantul;
Ofertă/oferte de preţ valabile din partea instituției care asigură instruirea (școala de șoferi), cuprinzând perioada/perioadele de instruire;
În cazul minorilor declaraţia părintelui/reprezentantului legal cu acordul participării la program;
Adeverință de venit/șomaj al solicitantului (dacă solicitantul nu lucrează, adeverința de venit/șomaj al părinților).
Constituie avantaj: anexarea unei adeverințe din partea angajatorului din care să reiasă că existența permisului de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă;
Constituie avantaj: anexarea unei recomandări din partea unei organizații nonguvernamentale (ONG) sau a unei instituții de stat.