Un spectacol ”clasic” de Ziua Dramaturgiei Românești
Un spectacol ”clasic” de Ziua Dramaturgiei Românești va fi prezentat, miercuri, la Timișoara unde, săptămâna aceasta s-a încheiat FEST-FDR2019. În cele nouă zile de spectacol, între 3 și 11 noiembrie, Teatrul Național din Timișoara a construit în jurul celor 21 de spectacole din Festivalul Dramaturgiei Românești (singurul de acest gen din România) și din modulul FEST indoor, comunități de idei, de emoții, a lansat teme de reflecție și a transformat sălile de spectacol în spații ale libertății și ale adevărului.
Selecția FDR, realizată de teatrologul Oana Borș. Aceasta a reunit 15 spectacole care au pus în lumină interesul teatrelor și al publicului față de textul românesc de teatru.
Teatrul Național din Timișoara rămâne în aceeași vibrație înaltă, alături de spectatori, sărbătorind miercuri, 13 noiembrie, Ziua Dramaturgiei Românești. Se joacă un spectacol care nu mai are nevoie de nici o prezentare: O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, în regia Adei Lupu Hausvater.
Începe Revoluția conștiinței
Spectacolul deschide, totodată, un alt proiect important al Teatrului Național. Proiectul Revoluția conștiinței provoacă publicul la un bilanț interior necesar după 30 de ani de la Revoluție.
Proiectul reunește 10 reprezentații ale unor spectacole incitante, de impact, cu miză majoră.
Sunt o babă comunistă, Rambuku, Casa de pe graniță, Pisica verde, Proștii sub clar de lună sau concertul – conferință Enescu pe înțelesul tuturor se regăsesc în program.
Revoluția conștiinței este un proiect al Teatrului Național, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Timiș.
Teatrul Național din Timișoara oferă, în egală măsură spectatorilor și artiștilor, un spațiu generos de dialog și de întâlnire. Este felul în care Teatrul Național participă la construirea Timișoarei ca inimă a teatrului românesc și ca oraș reprezentativ pentru cultura europeană.