Misterele corpului uman: despre creier, miros, vise și…. bătăile inimii
Corpul uman – un mecanism minunat, cu mistere pe care oamenii de știință încă se chinuie să le deslușească. Știați că inimile femeilor bat mult mai repede decât inimile bărbaților? Sau că transpirația este inodoră și că fără salivă nu putem simți gustul?
Nasul unui om este capabil să simtă un trilion de mirosuri diferite și atât el cât și urechile cresc pe măsură ce îmbătrânim, limba este diferită la fiecare om, auzul este slăbit după fiecare masă copioasă, iar întreg organismul conține destul fier pentru a realiza un cui de metal de trei centimetri.
Părul de pe față crește mult mai repede decât părul de pe cap sau de pe orice altă zonă a corpului; mai puțin de șapte ore de somn reduc speranța de viață; cu cât nivelul de inteligență este mai mare, cu atât visezi mai mult.
Creierul nostru produce destulă energie pentru a alimenta un bec de dimensiuni mici și utilizează 20% din oxigenul și sângele din corp. Acesta este capabil să aibă mai multe idei decât există atomi în tot universul.
Oamenii cu ochi albaștri rezistă mai mult la alcool iar dacă ochiul ar fi aparat de fotografiat, camera ar fi de 576 megapixeli.
Zilnic, inima produce destulă energie cât pentru a conduce un camion pe distanța de 32 de kilometri. Este mușchiul cu cea mai mare activitate zilnică, poate bate chiar și atunci când este scoasă din organism. Foarte interesant, inimile a doi îndrăgostiți se sincronizează!
Dicționar:
Mister= secret
Inodor= fără miros
Copios= îmbelșugat, îndestulat
Atom= cea mai mică parte dintr-un element chimic care mai păstrează însușirile chimice ale elementului respectiv
Surse: Adevărul, Realitatea, Descoperă, Ziarul de Iași