Butonarea unui smartphone este foarte periculoasă pentru copii. Cercetătorii spun că e vorba de un obicei care devine tot mai periculos cu fiecare an ce trece.
Un terapeut din Marea Britanie a comparat accesul la un telefon inteligent cu un gram de cocaină. ’’Când îî oferi un telefon copilului trebuie să te gândeşti că nu îl vei desprinde prea curând de el’’, a declarat psihologul Mandy Saligari pentru Businessinsider.com.
Mandy Saligari este expertă în domeniul psihologiei și dependenței de droguri. Medicul explică faptul că aplicații precum Instagram sau Snapchat sunt la fel de nocive ca alcoolul sau tutunul deoarece obosesc ochii şi provoacă dureri de cap puternice. Aceasta povesteşte că efectul cel mai înspăimântător pentru copii şi adolescenţi este izolarea de lume şi crearea unui univers complet virtual în mintea lor. Studiul realizat de ea arată că persoanele până în 13 ani depind doar de telefon, iar copiii între 12 și 13 ani au recunoscut că nu conștientizează timpul petrecut în fața ecranului inteligent.
Saligari mai spune că mulți părinți neglijează factorul vicios din spatele timpului petrecut de copiii lor cu ochii în ecran. Aceștia se bazează pe ideea că micuții sunt cuminţi şi nu deranjează. Psihologul a cerut la toate cursurile pe cere le ține să se dea mai multă importanţă acestor aparate care distrug creierul celor mici.
Dicţionar:
Drog = Substanță chimică al cărei consum afectează perceperea realității, inducând, artificial, o anume stare de bine, halucinații etc.
Cocaină = Drog deosebit de periculos, inclus în lista substanțelor interzise ”de mare risc”. Consumul și deținerea se pedepsesc cu închisoarea
Viciu = Pornire nestăpânită și statornică spre rău, apucătură rea,
Smartphone = telefon inteligent
Terapeut = Medic specialist
Virtual = Care nu există efectiv, ci ca o posibilitate; potențial. Care nu desemnează obiecte sau fenomene reale
Sursă foto: parinti.acasa.ro