Peste un milion de animale mor anual din cauza plasticului din oceane
Cumperi pungi de plastic de la magazine? Te-ai gândit unde ajunge de fapt plasticul din ambalaje? Răspunsul este cât se poate de simplu: în mările şi oceanele de pe glob şi mai apoi în stomacul animalelor care trăiesc în ape.
Acum câteva zile o broscuţă ţestoasă din Florida a fost găsită moartă cu 104 bucăţi de plastic în stomac. The Gumbo Limbo Nature Center a distribuit pe Facebook o poză în care animalul era aşezat lângă bucăţile de plasic.
Emily Mirowski, asistenta centrului unde a fost dusă broscuţa a explicat că anual mor sute de broscuţe deoarece acestea se înmulţesc aprope de ţărm unde oamenii aruncă deşeuri. După ce plasticul ajunge în stomacul lor, puţine animale râmân în viaţă. Un milion şi jumătate de animale mor anual din cauza plasticului din oceane.
Pe de altă parte în India guvernul doreşte să renunţe la utilizarea multor produse din plastic (pungile, paharele și paiele de plastic), pentru a proteja mediul. Într-una din cele mai poluate ţări din lume s-au format multe tabere : cei care lupta pentru potejarea mediului pe de o parte şi anagajaţii care îşi vor pierde locul de muncă pe cealaltă.
Tu ce faci pentru natură? Poţi face deşeurile să ajungă la coş? Poţi utiliza o pungă de mai multe ori pentru cumpărături sau poţi folosi una de hârtie. Utilizează orice resursă cu atenţie.
Mădălina Liedl
Dicţionar:
deşeuri= rest dintr-un material rezultat dintr-un proces tehnologic care nu mai poate fi utilizat direct pentru realizarea produsului respectiv.
resurse =rezervă sau sursă de mijloace care se pot valorifica la un moment dat
Sursă: CNN şi Reuters
Sursă foto The Gumbo Limbo Nature Center şi Gazeta de Sud