Utopica, o expoziție pentru copii cu bilet de ieșire, nu de intrare
Dacă locuiți în București sau în jur, luați-va un prieten (sau mai mulți) și haideți la o nouă întâlnire cu arta! Asociația “Da’DeCe” va invită la noua sa expoziție interactivă, Utopica.
Ce este Utopica?
“Utopica este un laborator de imaginație, o arhivă de idei care se îmbogățesc în permanență”, spun organizatorii. Până la finalul lunii veți putea vizită locația evenimentului și trăi emoții noi.
Unde va avea loc evenimentul? – Conacul Golescu Grant – Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală al DGASPC Sector 6, Aleea Țibleș 74 (în spatele Complexului Studențesc Belvedere ASE), Bucureșți.
Când? – Începând cu 10 octombrie.
Cât costă? – Nimic. Veți vedea că UTOPICA nu are bilet de intrare, ci BILET DE IEȘIRE. Doar parcurgând cele șase spații, participând la jocurile pe care ți le propunem, întâlnindu-te cu UTOPICA și PLICTISITA poți afla care e prețul adevărat al ieșirii din realitate.
Ce spun organizatorii :
“Cum este lumea ta ideală?” “O lume în care sunt ascultați copiii!”
Vă invităm să vă ascultați copiii și să porniți alături de noi în călătoria prin ideal, perfect, de vis. Astfel încât împreună să fim conștienți și să acceptăm posibilitatea că există alternative mai bune la lumea în care trăim, să ni le imaginăm, să încercăm să le facem să devină reale.
Utopica #prinartă se înscrie în demersul constant al Asociației Da De Ce către fondarea Muzeul Copilului din România. Raluca Bem Neamu, președinte al asociației declară: În asociația Da’DeCe toate drumurile duc spre ”Muzeul copilului”: o idee, un vis, un concept, întâlniri cu copiii, expoziții interactive, o serie de metode dinamice de mediere între copii, patrimoniu și arte contemporane. O intersecție incandescentă care va duce la maturitatea organizației spre un muzeu activ care să le cuprindă pe toate. Un muzeu bazat pe opiniile copiilor și adunând ce este mai valoros și formativ din cele două domenii majore ale culturii. Un spațiu al întrebărilor mai degrabă decât al răspunsurilor, al atitudinilor responsabile, mai degrabă decât al pasivității extatice, al creativității fără limite.