“Gala poveștilor de succes din educație” – O școală a colaborării
Upgrade My City a pus orașul în mișcare, îndreptându-ne atenția spre patru domenii: urbanism, sanatate, antreprenoriat și educație. Timp de 6 luni fiecare echipă a lucrat la dezvoltarea sau implementarea proiectelor care pot aduce îmbunătățiri în comunitatea locală. În acest context, Asociația Inițiativă în Educație, inEDU, a coordonat “O școală a colaborării”, proiect ce și-a propus identificarea provocărilor cu care se confruntă cadrele didactice, dar în același timp descoperind și lucrurile bune care se întâmplă în învățământul preuniversitar.
“Analizând rezultatele obținute de școli, am observat că cele care au performat au ceva în comun: curajul cadrelor didactice de a fi deschiși spre comunitate și de a colabora”, susține Cătălin Sipos, președinte inEDU, motiv pentru care dezideratul proiectului este conectarea comunității cu instituțiile școlare. “O școală a colaborării” beneficiază de suport din partea Universității de Vest și a Institutului de Științe ale Educației, până în momentul de față fiind realizate 3 chestionare în curs de validare și 4 focus grupuri cu cadrele didactice. Pentru susținerea proiectului, va avea loc Gala poveștilor de succes, la care școlile sunt invitate să-și împărtășească experiențele educaționale pozitive
Evenimentul are loc în data de 26 mai, în intervalul orar 18:00-21:00, la Hotelul Boavista (Aleea F.C. Ripensia, Nr. 7A). Ziua va fi una dedicată specialiștilor din învățământ, cadrelor didactice, formatorilor, ONG-urilor, dar și tuturor celor interesați să se conecteze cu inițiatorii de proiecte educaționale și cu alți experți din domeniu. “Gala poveștilor de succes din educație” își propune promovarea educației colaborativă ca soluție a multor dificultăți regăsite în sistemul educațional românesc, identificarea și promovarea poveștilor despre colaborarea în mediul educațional, conectarea cu ceilalți participați pasionați de educație, identificarea resurselor disponibile în comunitate și consolidarea comunității care dorește să contribuie la transformarea educației din Romania.
“Am căutat povești care merită date mai departe, am găsit instituții cu deschidere, oameni care nu și-au pierdut încă speranța și ale căror inimi mai bat încă pentru un sistem de educație diferit, am întâlnit profesori cu visuri mărețe, ONG-uri care își doresc să contribuie și am constatat că prin conectare și implicare, putem construi comunități unite, orientate spre educație, care vor genera pe termen lung evoluția întregii societăți.” a completat Cătălin Șipoș.
Participarea este gratuită, fiind necesara doar completarea formularului online de inscriere. (https://goo.gl/forms/fq3SdcaZGlCJGFyb2)