LA FILM. Rubrică susținută de Cinema City. Cosmina și Daria ne spun de ce ”Frumoasa si Bestia” e una din poveștile lor preferate
Cosmina Pescariu și Dariua Groza au spart gheața și din cititoare Știripentrucopii.com au devenit mici ”jurnaliste”. Eleve în clasa a V-a și a VI-a, la Cosmina și Daria sunt cele mai bune prietene și au fost foarte fericite să fie invitate la avanpremiera organizată de Cinema City la T IMAX-ul din Shopping City Timișoara, pentru vizionarea 3D a îndrăgitei povești Disney „Frumoasa şi Bestia” care a prins viaţă într-o adaptare live-action vibrantă şi dinamică, într-un film magic şi spectaculos.
”Eu cred că ”Frumoasa și Bestia” este un film care poate fi văzut de oricine. Este un film trist, amuzant și în acelasi timp foarte interesant. În acest film este vorba despre o frumoasă fată care a reușit să iubească o persoană nu pentru cum este la exterior, ci pentru cum este în interior. Recunosc că nu mi-au plăcut unele părți, pentur că… m-au speriat”, scrie Daria Groza.
Cosmina spune că povestea aceasta e printre preferatele ei. ”Povestea pe care am vizionat-o mi-a plăcut foarte mult deoarece o avem ca personaj principal pe Belle. Belle era o fată frumoasă, isteață și harnică. Printul era chipeș dar și foarte zgârcit. Până când. într-o zi, a fost blestemat și transformat de o femeie bătrână într-o bestie urâtă. Trebuia ca o fată să se îndrăgostească de bestie, pentru a rupe vraja, și asta înainte ca trandafirului lăsat în urmă de bătrâna vrăjitoare, să îi pice ultima petală. Altfel, prințul rămânea bestie pe veci. În această poveste mi-a mai plăcut faptul ca Belle a fost curajoasă și a ajutat-o pe bestie, spunându-i prințului la final că îl iubește. Și asa castelul s-a umplut din nou de veselie. De asemenea povestea mi s-a părut interesanta dar și tristă atunci când Belle a aflat ca mama sa murise bolnavă de ciumă. Frumoasa și Bestia este una din povestile mele preferate”, a scris Cosmina Pescariu.
Secretele din spatele unei producţii de excepţie, spectaculoasă în IMAX
Regizorul Bill Condon declară că versiunea din sala IMAX l-a făcut să-şi vadă filmul într-o lumină cu totul nouă: „Filmul este plin de scene frumoase care îţi bucură privirea, iar în IMAX ai ocazia să vezi mai mult din ele, scena de bal fiind cel mai bun exemplu.” Toate detaliile scenelor, culorile vibrante şi coloana sonoră de excepţie, cu atât mai impresionante în format IMAX, ne poartă în mijlocul acţiunii, pe tărâmul fermecat al lui Belle şi al Bestiei, unde descoperim alături de personaje că frumuseţea şi curajul vin din interior.
Peste 1,000 de oameni au lucrat cu măiestrie la construirea platourilor, la detaliile şi decorurile desăvârşite care îţi vor lua ochii şi te vor introduce în lumea de basm. Până şi Emma Watson a fost uimită de toată desfăşurarea de forţe spunând: “am mai lucrat la filme în care decorurile şi măiestria cu care au fost realizate au fost uimitoare, dar acest film este cu adevărat special deoarece am luat o poveste care este deja foarte cunoscută şi am păstrat ceea ce oamenii iubesc, dar am reuşit să o extindem, să îi aducem profunzime. Am simţit că putem explora şi din fericire am putut face asta datorită tehnologiei care ne ajută să spunem poveştile într-un fel în care nu am mai facut-o până acum”.
O mare parte din filmările pentru „Frumoasa şi Bestia” au avut loc la Studiourile Shepperton, în afara Londrei, dar şi în alte locaţii din Marea Britanie, din luna mai până în august 2015. În timp ce povestea se desfăşoară într-un format live action, animaţia şi imaginile generate pe calculator nu lipsesc, fiind foarte important pentru realizatorii filmului ca majoritatea filmărilor să se desfăşoare în medii realiste, cu un aspect cât mai natural cu putinţă.
Atenţia la detalii pare să fie lucrul esenţial de care au avut grijă producătorii filmului. Sarah Greenwood, designerul de producţie, este cea responsabilă de fiecare aspect vizual al filmului, ea a lucrat cu dăruire pentru a aduce un aer atemporal şi european pe platou, care să se împletească frumos cu poveştile romantice clasice de la Hollywood. Aceasta spune că „scopul nu este acela de a-i face pe oameni să se gândească la cât de mult seamănă castelul Bestiei cu cel din animaţie, ci să simtă că de fapt acela este castelul lui, deoarece toate detaliile sprijină cu fidelitate povestea pe care o ştim şi o iubim”.