“Tinerii de Azi – Adulții de Mâine” – Școală de Vară organizată de Consiliul Elevilor
[textmarker color=”C24000″]Asociația Generaţiei de Azi împreună cu Consiliul Elevilor, organizează în localitatea Corbu din judeţul Constanţa, în perioada 3 – 10 august, a doua ediţie a mult aşteptatei Școli de Vară “Tinerii de Azi – Adulții de Mâine”, care va reuni tineri, cadre didactice și invitați timp de o săptămână la Pensiunea Cristiana.[/textmarker]
Obiectivul principal al evenimentului este implicarea tinerilor în acțiuni practice și schimburi de experiență, menite să îi ajute pe aceștia să se dezvolte armonios, într-o societate din ce în ce mai pragmatică și multilateral dezvoltată. Școala de Vară nu este doar un prilej de socializare, ci are și o componentă cultural-educațională, vor participa la cursuri de comunicare şi oratorie, dezbatere și argumentare, susținute de specialiști recunoscuți la nivel national, și nu în ultimul rând de încurajare a tinerilor prin implicarea activă în societate, în construirea unui viitor propice dezvoltării de idei.
Participanții vor avea în program cursuri de dezvoltare personală (debate, teatru-forum, jurnalism/reportaj), dar și discuții libere menite să le mărească motivația, susținute de modele de viață demne de urmat – de la artişti şi până la oameni de cultură, toate îmbinate cu activități recreaționale (caic, canoe, tir cu arcul, alpinism, înot, jocuri în aer liber etc.).
Pentru a doua ediţie, sunt puse la dispoziţie 50 de locuri pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani. Ce-i care doresc să participe o pot face prin depunerea unei aplicații pe platforma Wedu.ro până la data de 12 iulie 2015. Noutatea acestei ediţii este faptul că se vor putea înscrie tineri şi din afara graniţelor ţării, anunţându-şi deja prezenţa tineri din Republica Moldova şi Ucraina.
[textmarker color=”3A25C2″]Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010. Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili. Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare. [/textmarker]