„Școală după școală” – supraveghere și hrană pentru 3000 de copii din Sectorul 6
Pe parcursul anului școlar 2014-2015, un număr de 249.779 de porții de hrană caldă au fost servite elevilor din sectorul 6, în cadrul programului ”Școală după școală”, proiect implementat de Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Administrația Școlilor, cu scopul susținerii copilului și a familei.
În cadrul proiectului „Școală după școală”, peste 3000 de elevi au beneficiat de serviciile oferite, proiect care se adresează copiilor școlari cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani care sunt lipsiți de supraveghere pe timpul zilei.
Activitățile se derulează în incinta unităților școlare la care elevii sunt înscriși, constând în supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperarea elevilor cu dificultăţi congnitive, emoţionale sau tulburări de limbaj, activităţi remediale, activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţe, activităţi pe diferite domenii (arte, ştiinţe, sport, tehnologii), drumeţii, excursii, vizionări de spectacole. Proiectul include si servirea mesei de prânz în incinta spațiului alocat activităților specifice. Activitățile sunt complementare programului şcolar obligatoriu, fiind destinate consolidării sferei de cunoştinţe a elevilor. ”Acest program, care este destinat copiilor din sectorul 6, a fost gândit ca o investiţie pe termen lung, un stimulent pentru dezvoltarea tinerei generaţii, pe care avem datoria să o sprijinim. Iniţiativa noastră susţine procesul educational, le oferă copiilor noștri securitate, le asigură o masă sănătoasă, contribuie direct la prevenirea şi rezolvarea unor situații dificile care apar la nivelul familiei, la nivelul comunității locale în general.”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.
De la debutul proiectului, din anul 2012, au fost servite copiilor peste 642 000 de mese calde, constând în felul I – supă/ciorbă, fel principal și desert/fructe, acestea fiind livrate zilnic școlilor incluse în program.
Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor sau a tutorilor legali ai copiilor, adresată unităţii de învăţământ incluse în proiect. În cerere, se va preciza pachetul educaţional pentru care se optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.
La acest proiect participă un număr de 12 școli: Liceul Tehnologic Costin Kiritescu, Școala Gimnazială nr.156, Școala Gimnazială Regele Mihai, Școala nr. 172 Sf. Andrei, Școala Gimnazială nr.169, Colegiul Național “Grigore Moisil’’, Școala Gimnazială nr.167, Școala Gimnazială nr.168, Liceul Teoretic Marin Preda, Școala Gimnazială nr.193, Școala nr. 205 “Adrian Paunescu” și Școala „Sfinții Constantin și Elena”