Săptămâna Indigo este liniștită, dar plină de înțelepciune și responsabilitate. Iubește claritatea și, de aceea, are scopuri bine definite. Asupra organismului, aidoma culorii al cărei nume îl poartă, va exercita un efect calmant și purificator.
Cine nu cunoaște INDIGOUL, hârtia cu ajutorul căreia putem face mai multe copii idendice ale aceluiași text, ori ale aceluiași desen (fără să avem la dispoziție un laptop și o imprimantă!)?
Activitățile săptămânii:
– Legume și fructe indigo: vinete, o varietate de morcovi de culoare indigo, prune, struguri, afine, mure
– Flori indigo: zorele, cârciumărese, trompetele, panseluțe, clopoței, iriși (stânjenei), campanule. Continuăm să presăm plante pentru ierbar, notând numele; elevii mai mari vor încerca să găsească denumirea latinească (științifică) și vor nota data și locul culegerii.
– Indigoul în religie, artă, modă etc: din punct de vedere spiritual, culoarea indigo este considerată reflexia Sfântului Duh. În tapiseria ”Vanatoarea Unicornului” apare culoarea albastru a indigo, obținută din frunze de drobușor. Se spune, de asemenea, că nouă generație de copii ar fi “copiii indigo”.
– Literatură: aConcurs de zbor” de Ana Blandiana, “Aventurile lui Cepelica” de Gianni Rodări
– Expresii în care apare cuvântul indigo: „tras la indigo”.
– Jocuri: Ai indigo pe/la tine (în limbă română și limbile străine studiate).
– Proiecte propuse: “De ce este cerul indigo (negru) noaptea? – un pic de astronomie” , “Machetă sistemului solar “- Laboratorul Arc-en-Ciel a Experimente: copiem desene cu ajutorul hârtiei de indigo; “Clubul micului jurnalist”: reporter și fotograf de vacanță, pregătire pentru Concursul Poz(n)e de Vacanță, “Atelierul de lectură: școlării le citesc celor mici a Aventurile lui Cepelica, Concurs de zbor”
Variante de program
A. Copiii pot alege una sau mai multe activități din cele propuse în Programul Educațional Opțional (PEO):
B. Pentru copiii mici și mari este prevăzut și un Program Educațional CompactA (PEC) care se desfășoară în mai multe variante orare, iar plată se face în funcție de numărul de zile în care copilul frecventează programul Arc-en-Ciel Estival, după cum urmeazaA :
Arc-en-Ciel Matinal (8.00 a 12.00) a 45 RON / zi
Arc-en-Ciel Midi (8.00 a 13.00 /14.00) aA 50 RON / zi, fără masă; 65 RON / zi cu masă de prânz inclusă
Arc-en-Ciel Complet (8.00 a 18.00) aA 75 RON / zi, cu masă de prânz inclusă
Programul educațional compact cuprinde: ore de limbă română/dezvoltarea vorbirii, franceză, engleză, germană, religie ortodoxă, educație plastică, educație muzicală, educație fizică, educație ecologică, abilități practice/educație tehnologică, oră poveștilor, activități matematice a matematicianul isteț, dar și ore dedicate disciplinelor școlare și atât de îndrăgitelor teme de vacanță! Continuturile sunt abordate permanent prin joc și metode inovative, ceea ce facilitează aprofundarea cunoștințelor, permite integrarea în grup și îl ajută pe copil să devină autonom, creativ și comunicativ. Plată contribuțiilor se poate face și pentru un modul întreg de 4 săptămâni.
Școală de Vară „Arc-en-Ciel Estival”
Ediția a XX-a, 2014 str. Ion Heliade Rădulescu nr. 18, sector 2,
tel. 021 252 23 87, 0723 224 247A
a¢ str. Mitropolit Andrei Saguna nr. 46 A, sector 1,
tel. 0725 525 593 și 0737 518 370A
Înscrierile se pot face zilnic, între orele 9.00 și 17.00, telefonic sau pe adresă de mail [button link=” fundația@sfmaria.ro. ” icon=”9993″ target=”” color=”1c51ff” textcolor=”ffffff” size=”small”] fundația@sfmaria.ro. [/button]