Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Ziua Pământului – Un mic gest poate avea un impact mare asupra mediului înconjurător

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Ziua Pământului – Un mic gest poate avea un  impact mare asupra mediului înconjurător

În fiecare an pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, o zi speciala pentru protejarea mediului înconjurător.  Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în 1970, cu scopul de a atrage atenția politicienilor și nu numai asupra mediului înconjurător.  Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri, dar cu timpul oameni din întreagă lume au început să o sărbătorească.

În 2009, Organizația Națiunilor Unite   a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și “expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde”. De ce este important mediul înconjurător? Pentru ca ne îmbunătățește calitatea vieţii,  ajuta oamenii să câştige cunoştinţe şi valori de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului. E important ca fiecare dintre noi, mic sau mare, sa își asume răspunderea pentru menţinerea calităţii mediului: să nu arunce gunoaie în natura, să nu risipească energie și gaz, să separe gunoaiele menajere, să folosească mijloace de transport în comun.

Un mic gest, atunci când este făcut de milioane de oameni, are un  impact mare asupra mediului înconjurător.

In lumea întreagă se organizează azi manifestări dedicate mediului înconjurător. De exemplu, un grup de voluntari va curăţa Marele Zid Chinezesc, ei vor urca în zona de vest a Zidului şi vor strânge gunoiul lăsat în urmă de alţi turiști.  In Liban plajele vor fi curățate iar în Indonezia voluntarii vor încerca să protejeze peste 10.000 de hectare din pădurea tropicală.

Cu ocazia Zilei Pământului, google a creat un filmuleț special:

Play

Intr-un alt film puteți vedea planeta din spațiu:

Play

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031