Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Ziua Internațională Împotriva Homofobiei. Aflați ce înseamnă acest cuvânt?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Ziua Internațională Împotriva Homofobiei. Aflați ce înseamnă acest cuvânt?

Astăzi este Ziua Internațională Împotriva Homofobiei. Dar știți ce înseamnă acest cuvânt? Homofobia reprezintă frica sau o atitudine negativă față de persoanele gay, iar ea poate fi destul de dureroasă pentru victime. Cuvântul provine din grecescul “homo”, care ȋnseamnă “acelasi” și “phobia”, adică frică. Această se poate manifestă prin insulte, discriminări, intimidare care ajung pană la violență.
Cine sunt persoanele gay? Sunt oameni obișnuiți, bărbați și femei, care însă au o altă orientare sexuală decât cea considerată “tradițională”. Astfel femeile iubesc alte femei și bărbații alți bărbații și doresc să se căsătorească cu ei.

Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele multor tari  încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. “Oricine trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor.” se spune intr-o declaratie semnata de reprezentantii guvernelor din Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Israel, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Comisia Europeană.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Știați că

O poveste despre acceptare și diversitate, în viziunea unui băiețel de 8 ani. Locul 1 la Kids World Fun

O poveste despre acceptare și diversitate, în viziunea unui băiețel de 8 ani. Locul 1 la Kids World Fun   0

 Astăzi la ''ne place'' vă povestim despre Tudor, un băiețel de 8 ani care a câștigat un concurs internațional de literatură. Tudor este elev la Școala Gimnaziala “Oltea Doamna” din Oradea [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031