Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Yes Timișoara – programul prin care elevii de liceu află care ar fi jobul ce li se potrivește

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Yes Timișoara – programul prin care  elevii de liceu află care ar fi jobul ce li se potrivește
Articole asemănătoare

Elevii de liceu pot afla online ce meserii li se potrivesc cel mai bine. Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) le pune la dispoziție o platformă performantă de consiliere în carieră.

Ești elev deja la  liceu și nu știi în ce domeniu să îți continui studiile? Încă nu au identificat ce meserie ți-ar plăcea să ai în viitor? Acum ai la dispoziție ajutor de nădejde din partea Universității de Vest din Timișoara. Instituția a lansat, joi, platforma digitală YesTimișoara destinată orientării în carieră a tinerilor. YTM este o platformă care ajută tinerii să își descopere drumul în carieră și programele educaționale pe care le pot urma.

Platforma permite elevilor de liceu să își testeze personalitatea, aptitudinile și interesele, generând un raport complex care le indică tinerilor testați compatibilitatea (în procente) cu diverse meserii. Pentru fiecare meserie compatibilă agreată de elev, platforma furnizează elevului informații despre programele educaționale oferite de centrul universitar din Timișoara pe care tânărul le poate urma pentru a profesa în meseria dorită.

Testează-ți acum gratuit personalitatea, aptitudinile și interesele, și descoperă ce job ți se potrivește cel mai bine. „Consilierea oferită poate arăta elevului cel mai potrivit traseu pentru el. Reducem astfel riscul pierderii unor ani buni, pentru care se cheltuiesc sume importante, urmând specializări care nu li se potrivesc, abandonând după un an sau doi de studiu. Decizia privind traseul educațional și profesional trebuie să fie una informată, pliată pe competențele fiecăruia. Trebuie spus că platforma online nu înlocuiește rolul consilierilor de carieră din școli, ei fiind implicați în tot acest proces. Rezultatele evaluării sunt analizate și discutate de către aceștia cu elevii”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Text de Adriana Chivu

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930