Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Underground folclor. Experiența unui băiat care și-a întânit inspirația

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Underground folclor. Experiența unui băiat care și-a întânit inspirația
Articole asemănătoare

Mi-a fost spus că ar fi interesant ca lumea să vadă prin ochii unui băiat de 14 ani cum și ce este underground folclorul. Când aud termenul “underground folclor” prin gând îmi trec două lucruri, grupul Subcarpați și liderul grupului, Bean Mc. Toată simpatia mea pentru Subcarpați a început de la faptul că îi ascultam mai rar pe acasă, până când a devenit o plăcere, iar atunci mi-am dat seama că de fapt folclorul este adevărata comoară a ţării și că este singura muzică care te alină indiferent de durerea pe care o ai pe suflet. Recent, într-o duminică, pe data de 21, am fost la concertul Subcarpați care s-a ținut în Timișoara, în Parcul Civic, unde am petrecut câteva ore incredibile. Atmosfera  creată de artiști era una specială, iar energia lor, și dragostea pentru public, atât cât și dragostea pentru muzica pe care o cântau era specială. După câteva zile, la teatru a avut loc spectacolul “Hamlet” la care m-am dus, în primul rând pentru că Bean Mc avea un rol în spectacol. Ambele evenimente, și concertul Subcarpați, și spectacolul de teatru Hamlet, au avut loc în cadrul Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2017, organizat de Teatrul Național Timișoara.

După ce s-a terminat spectacolul de teatru am avut șansa de a îmi face o poză cu el, după care i-am spus exact așa: “Esti inspirația mea, și să știi că ești cel mai bun MC din Romania” deși partea cu cel mai bun MC este discutabilă pentru mulți oameni, o spusesem din suflet. Răspunsul lui a fost: “Damn, o să dorm mai bine la noapte.” Am plecat cu un zâmbet pană la urechi spre casă după aceea. Întorcându-mă la părerea mea despre Subcarpați, am ajuns să îi apreciez mai mult decât pe orice alți artiști, și chiar mai mult, am ajuns la concluzia că ei nu sunt numai artiști, ci sunt și niște oameni ai culturii care pun suflet în cea mai de preț comoară natională, folclorul, combinând-o cu rap. Și așa de sfârșit, Bean Mc, știu că o să vezi asta, așa că te salut, continuă ceea ce faci, pentru că ești inspirația multor oameni, şi mai ales a mea.

Text de Maxim Opriș

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031