Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Un șotron de trei zile la Muzeul Literaturii Române Iași

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Un șotron de trei zile la Muzeul Literaturii Române Iași

Muzeul Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”, organizează în perioada 29 -31 mai 2015 cea de a II-a ediție a Șotronului. Târg de cărți, jocuri și distracții.

Evenimentul se va desfășura în grădina Casei Pogor și pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în intervalul orar 12:00-22:00, având drept public țintă copiii și adolescenții, dar și părinții interesați de activități cultural-educative interactive. Programul este compus dintr-o suită de evenimente și activități: târg de carte, ateliere creative și practice, piese de teatru, concerte, expoziții, campionate de șotroane cu premii, workshop-uri de interviuri și fotografii de portret, board games, cluburi de conversație în diverse limbi străine, concurs de kendama, ateliere de slackline, activități sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învățat mersul pe bicicletă), vizionări de basme etc. Participarea este gratuită la oricare dintre activități. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Totdată, în cadrul evenimentului va fi inaugurate o pictură 3D interactivă cu tema ȘOTRON, proiect sprijinit de National Paints România și realizat de o echipă formată din zece studenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității „George Enescu” din Iași, coordonați de Silviu Teodor-Stanciu, doctorand în cadrul aceleași instituții.  

În Muzeul „Vasile Pogor” va putea fi vizitată expoziția „Grafism”, iar la parter va fi montat un  sistem de aplicații multimedia care cuprinde sisteme de proiecție interactive, sistem de realitate augmentată, joculețe educative interactive și aplicații pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieșene.

Programul bogat al evenimentului Șotron.Târg de cărți, jocuri și distracții este posibil datorită implicării instituțiilor culturale și educative din Iași, artiștilor ieșeni, organizațiilor de tineret, care au dezvoltat programe interactive în cadrul evenimentului.

Ediția din 2014 a Șotron.Târg de cărți, jocuri și distracții a fost, de asemenea, primită cu entuziasm și s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de copii și adolescenți.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30