Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Un film care respectă adevărul istoric. Banatul și Marea Unire I VIDEO

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Un film care respectă adevărul istoric. Banatul și Marea Unire I VIDEO
Articole asemănătoare

„Primul film făcut despre bănăţenii care au participat la Unirea de la Alba Iulia”, aşa cum îl descrie Directorul Muzeului Naţional al Banatului, Claudiu Ilas , este un film care respectă adevărul istoric. Documntarul a fost prezentat în premieră înainte de Crăciun, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara.

„Copii ar trebui să vadă acest film pentru a înţelege cât de mult curaj au avut înaintaşii lor ca să dezăvârşească o astfel de acţiune , ţinând cont de situaţia politică şi militară din perioada respectivă[…] a fost un curaj extraordinar pe care acei oameni l-au avut .„ , ne spune domnul Ilie Sârbu . Pe de altă parte , „filmul este greu de înţeles pentru copii, deoarece trebuie să fie familiarizaţi cu un anumit limbaj istoric, cu punerea în context a epocii respective , „ susţine Adrian Ardelean, muzeograf al Muzeului Naţional al Banatului.

Filmul documentar ”Contribuția Banatului la Făurirea României Mari – Drumul spre Alba Iulia” finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Timiș prin Muzeul Național al Banatului este produs de Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei și Working Class Production. Filmările au fost realizate în principalele localități ale Banatului (Lugoj, Făget, Caransebeș, Oravița, Rudăria) , Arad și Alba Iulia care cu o sută de ani în urmă au fost puncte de fierbere întru dorința Unirii cu România.

Text de Iulia Albei și Gabriela Trișcă

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Rezultatele Evaluării: 2.535 de candidați au obținut nota 10 la matematica!

Rezultatele Evaluării: 2.535 de candidați au obținut nota 10 la matematica!   0

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019. Situația statistică generală relevă că dintre cei 146.105 candidaţi prezenți, 106.838 de candidați au obţinut medii [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930