Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Un copil care crește în preajma unui animal își va însuși o atitudine responsabilă

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Un copil care crește în preajma unui animal  își va însuși o atitudine responsabilă

Interviu cu Irina Patras, de la Pensiunea de Animale UEX (hotel și grădiniță pentru patruped) aparținând Facultății de Medicină Veterinară din Timișoara. 

E important ca micuții să crească alături de un animal?

Un animal de companie în copilărie este ceea ce face ca această perioadă să fie una intensă, frumoasă și îi va ajuta pe micuți în mai multe planuri, care ulterior se va reflecta în comportamentul lor social.

Ce calități/defecte dezvoltă un copil care are acasă un animal?

Un copil care va crește în preajma unui animal de companie își va însuși rapid o atitudine responsabilă, va învăța că gesturile blânde aduc bucurie, va știi că joaca are limite care nu trebuie forțate și mai presus de toate, nu va fi un copil singur. Deși nu este un defect, va deveni un om care își va selecta destul de atent oamenii ce îl înconjoară. Îi va înlătura pe cei egoiști, pe cei brutali și insensibili.

Care sunt animalele preferate ale timișorenilor?

Cățeii și pisicuțele ocupă bineînțeles primele două locuri în topul preferințelor, însa există timișoreni care și-au găsit compania și în jurul perușilor, iepurașilor, porcușorilor, hamsterilor sau chinchilelor. De asemenea, există mulți iubitori care au acasă acvarii cu pești sau țestoase. Există și persoane cu pasiune pentru animale exotice, care dețin acasă, în terarii șerpi sau șopârle.

Ce ar trebui sa știe copiii care au un cățel sau o pisică?

Înainte de a-și lua un cățel/o pisică copiii trebuie să aibă în vedere că un animal de companie are nevoie de atenție și de îngrijire. De multe ori, acest lucru presupune și faptul că vor exista anumite cheltuieli și că vor trebui să își aloce timp pentru plimbări, joacă, întreținerea animalului și pentru a face curat în aria în care animalul are acces.

Știu oamenii în general să aibă grija de animalele de acasă sau ați observat neglijente și deficiente?

Există o tendința spre (auto)educare a proprietarilor. Cei mai mulți sunt în cunoștința de cauza și atunci când observă schimbări în stare de sănătate a animalului lor își contactează veterinarul. Din păcate, greșeala pe care o fac încă mulți proprietari este să considere că dacă îi satisfac poftele alimentare ale animalului lui îi asigură acestuia starea de bine; în acest mod, multe animale devin supraponderale, ceea ce conduce ulterior spre alte probleme de sănătate.

Lucrați la un centru de cercetare/pensiune pentru animale. Dacă proprietarii aduc animalele la Dvs pentru perioade lungi de timp nu se pierde ceva din relația lor?

Animalele care sunt cazate pentru timp mai lung la pensiune își schimbă oarecum comportamentul în sensul că „gustă” din bucuria de fi în preajma altor animale. Își pot exprima comportamentul de joacă, astfel încât atunci când se reîntorc la proprietarii lor duc dorul zilelor petrecute la pensiune; astfel, își pierd într-o oarecare măsură (dar nu în întregime) din interesul pe care îl arată stăpânilor lor. În scurt timp însă, lucrurile revin la normal.

Aveți vreo propunere sau proiect pentru copiii care ar vrea să aibă un animal, dar din diferite motive nu își pot permite?

Există mai multe posibilități pentru a „obține” un animal de companie. Târgurile de adopții, adăposturile, rețele sociale, piețele de animale, prietenii, toți sunt dispuși și doritori să dea spre adopție un cățel sau o pisică. Din păcate, nu toți proprietarii își asumă responsabilitatea necesară pentru viața ce o iau în primire, astfel că mai apoi o parte din animale ajung din nou pe străzi.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728