Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

#stART Baroque||Urban – prima expoziție cu și pentru copii la Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
#stART Baroque||Urban – prima expoziție cu și pentru copii la Timișoara
Articole asemănătoare

Expoziția #stART Baroque||Urban va fi vernisată sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 12:00, la librăria Cărturești Timișoara (str. Florimund Mercy nr. 7 ) și este prima expoziție dedicată copiilor care au participat la workshopurile gratuite de inițiere în artă organizate de Asociația META Spatiu împreună cu Asociația Festivalul Baroc și Casa de Cultura a Studentilor Timișoara.

Scopul acestor workshop-uri este de a dezvolta capacitățile critice și creative ale copiilor într-un mod informal, prin antrenarea capacității și expresivității proprii. Fiecare lecție de “istorie a artei” a fost dublată de experimente artistice practice.

Pe parcursul celor patru săptămâni, cei 30 de participanți au fost ei înșiși protagoniștii unui circuit de artă: de la dobândirea cunoștințelor teoretice, la operațiunile practice și la prima expoziție în care își vor prezenta lucrările în fața publicului. Desigur că acesta este doar un prim pas în minunata lume a artei, dar am descoperit că talentul și pasiunea micuților din programul #stART sunt o dovadă a faptului că prin joc, exerciții de imaginație și o minte receptivă, arta este o experiență deschisă tuturor, arată inițiatorii programului.

DSC09894 Un aport decisiv în acest sens l-au avut, desigur, coordonatorii programului, care au reușit într-o manieră ludică și creativă să îi introducă pe cei mici în tainele artei:

VIZIUNE – Atelierul de desen/colaj, coordonat de artista Andreea Foanene, le oferă copiilor noi perspective asupra modului în care privesc lumea din jurul lor, dar și a celui în care își exprimă trăirile interioare prin intermediul formei și al culorii. În acest mod, ei și-au dezvoltat creativitatea, inteligența și talentul artistic.

CUNOAȘTERE – modelajul, sub îndrumarea talentatei Andreea Trance este mijlocul prin care copiii pot experimenta mai profund relația cu materia și felul în care aceasta poate deveni suport pentru expresia propriilor idei artistice.

COMUNICARE – Actoria, în înțelesul larg al acestei îndeletniciri, înseamnă abilitatea de a înfățișa alte personaje în contexte de obicei extraordinare, dar, conform lui Sebastian Dobrescu de la Teatrul Labirint Asylum, fundația pleacă de la relaționare și dialog. Copiii au învățat, astfel, cum să stabilească o legătură cu un partener, cum să comunice cu el, să scape de inhibiții și să poată vorbi liber în public.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031