Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Space Kids la Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Space Kids la Timișoara
Articole asemănătoare

Luni, 3 iunie 2019, începând cu ora 14:30, în sala Polivalentă a bibliotecii UPT, Universitatea Politehnică Timișoara găzduiește a două ediție a Galei Educației Spațiale.

Evenimentul se adresează tuturor liceenilor, dar și elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, interesați de domeniile astronomiei, programării, roboticii, a modelării 3D, pentru care Zero Robotics, FIRST Tech Challenge, Climate Detectives, Moon Camp Challenge, CanSat sau ExoRo nu sunt doar niște denumiri ciudate, ci sunt, sau pot deveni, în curând, contexte de învățare și de dezvoltare extra-curriculară în domeniul științelor și tehnologiilor spațiale.

”Space Kids” are ca scop promovarea oportunităților de participare a elevilor timișoreni la competiții și activități educative cu tematică spațială. Evenimentul confirmă potențialul tehnologic al orașului, dar și interesul manifestat pentru domeniul tehnologiilor spațiale de către elevi, studenți, cadre didactice și companii din domeniul IT.

Evenimentul va include prezentări ale preocpărilor din domeniul educației cu tematica spațială ale ESERO România, Banat IT sau CoderDojo Timișoara, prezentări ale competițiilor la care au participat echipe timișorene, discuții în panel despre experiențele personale și beneficiile elevilor participanți, precum și workshop-uri și demonstrații hands-on de ucru cu hardware și software specifice proiectelor înscrise la respectivele competiții.

Echipele participante vor avea propriile standuri, unde vor interacționa cu ceilalți participanți la eveniment, oferindu-le detalii și încurajări în vederea unei viitoare implicări. Ca și la precedentul eveniment, Gala Educației Spațiale, organizatorii își doresc să ofere garanții tinerilor cu preocupări în domeniu că  pot studia aceste tehnologii de vârf și că pot urma o carieră în domeniul IT aici, În Timișoara.

Text de: Valentina-Codruța Guzischi

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031