Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Șotron – târg de cărți, jocuri și distracții

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Șotron – târg de cărți, jocuri și distracții

În perioada 30 mai – 1 iunie va avea loc Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții, eveniment organizat de Muzeul Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”. Șotron este un adevărat tur de forță al activităților cultural – educative și se va desfășura în grădina Casei Pogor, pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în curtea Palatului Copiilor, precum și în Bojdeuca Ion Creangă,  în intervalul orar 10:00-22:00.

Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții este un eveniment care se adresează copiilor și adolescenților, dar și părinților și celor interesați de activități educative-interactive. Inițiativa MLR Iași a fost primită cu entuziasm de către instituții educaționale și culturale din Iași (Inspectoratul Școlar Județean Iași, Opera Națională Română Iași, British Council Iași, Palatul Copiilor), artiști, organizații de tineret care au decis implicarea, dezvoltând proiecte interactive în cadrul Șotron.

Programul pregătit de organizatori este unul foarte bogat, cu peste 150 de evenimente, iar printre activități se numără expoziții de jucării, ateliere creative, troc de cărți și de alte obiecte culturale, concerte, workshop-uri de jurnalism literar pentru elevi și liceeni, Bazar solidar, activități sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învățat mersul pe bicicletă), board games, Cupa Devoratorilor de Literatură, concursul de desene pe asfalt, premii etc. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

În muzeul Vasile Pogor, la parter, va fi organizată o expoziție de jucării din colecția particulară a ing. Dumitru Cristian, cel mai important colecționar din țară, președinte al Asociației „Muzeul Jucăriilor”, expoziție care va număra în jur de 300-400 obiecte de colecție. De asemenea, un sistem de aplicații multimedia va fi montat, cuprinzând sisteme de proiecție interactive, sistem de realitate augmentată, joculețe educative interactive și aplicații pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieșene.

Pe 1 iunie, prima duminică a lunii, intrarea la muzeele literare ieșene va fi gratuită.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!   0

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031