Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Și tu poți fii erou! Preșcolarii, elevii și profesorii din Giroc învață să acorde primul-ajutor

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Și tu poți fii erou! Preșcolarii, elevii și profesorii din Giroc învață să acorde primul-ajutor

Preșcolarii, elevii și profesorii de la unitățile de învățământ din comuna timișeană Giroc învață tehnici de prim-ajutor. Este vorba de o inițiativă educativă  si de implicare socială desfășurată de Asociația pentru ATI “Aurel Mogoșeanu” Timișoara. “Și tu poti fi erou” este noul proiect inițiat de Daniel Sîrbu cu sprijinul Asociatiei pentru ATI “Aurel Mogoseanu” Timișoara, având ca parteneri Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Spitalul Clinic Judetean de Urgență “Pius Brînzeu” și compania GE Healthcare România.

”Proiectul educațional “Și tu poți fi erou” are ca scop implementarea cursurilor de prim ajutor în școli și își dorește să acopere o masă cat mai largă din populație, fiind conceput modular. În prima fază este destinat profesorilor din școli, urmând apoi să se adreseze copiilor și în ultima etapă, părinților”, arată echipa de proiect. Aceasta este formată din: Dr. Sonia Elena Popovici, Dr. Roland Bota, Conf. Dr. Ovidiu Bedreag si Drd. Alexandru Rogobete.

Joi, 21 februarie, prima etapă a evenimentului “Și tu poți fi erou” a avut loc în cadrul grupului de școli format din Liceul “David Voniga” Giroc, Școala gimnazială cu clasele I-VIII “Iosif Ciorogariu” Chișoda, Grădinița cu Program Prelungit din Giroc și Grădinița cu Program Prelungit din Chișoda adunând peste 70 de participanți din randul cadrelor didactice. În cadrul evenimentului, Prof. Dr. Dorel Sandesc, împreună cu o echipă de medici au instruit dascălii participanți la eveniment cu privire la măsurile de prim-ajutor și resuscitare cardio-pulmonară. De asemenea, evenimentului s-a alăturat si doamna Dr. Lavinia Melania Bratu care a susținut o prezentare cu privire la obiceiurile greșite de alimentație, încurajând astfel adoptarea unei alimentații cât mai naturale în rândul generației tinere.

“Și tu poți fi erou” nu se oprește aici. În etapa următoare, aceeași echipă urmează să revină în cadrul grupului de școli Giroc pentru instruirea elevilor cu privire la primul ajutor. Organizatorii promit pentru elevi un curs interactiv, adaptat vârstei și, nu în ultimul rând o serie de premii pentru viitorii mici salvatori.

“Și tu poți fi erou” este un proiect inițiat de Daniel Sîrbu, sub coordonarea Asociației pentru ATI “Aurel Mogoșeanu” Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” și compania GE Healthcare Romania.

Știri pentru copii este partnerul media al proiectului.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031