Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Se pregătește GameLAB TM, primul program de dezvoltare a jocurilor video pentru studenți

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Se pregătește GameLAB TM, primul program de dezvoltare a jocurilor video pentru studenți

Toamna aceasta Timișoara mai înregistrează o premieră: organizează GameLAB TM, primul program de dezvoltare a jocurilor video dedicat studenților. GameLAB TM este, de fapt, un program educaţional bazat pe dezvoltare de proiecte. Tinerii sunt provocaţi să creeze propriile jocuri video printr-un concept inedit, bazat pe model finlandez.

Studenţii pasionaţi de jocuri video sunt invitaţi să participe la GameLAB TM, unde vor învăţa cum să transforme o idee într-un produs propriu-zis, beneficiind de cursuri şi mentorat de specialitate.

Participanţii vor face echipe, pentru a forma nucleul de dezvoltare a unui concept de joc. Aceştia vor fi asistaţi de profesioniști cu experiență în producția de jocuri video, abordând subiecte precum: designul de jocuri, marketing, management, dezvoltarea de produse, design de muzică, design de interfaţă, modelare 3D, programare. Practic, se urmăresc toţi paşii şi toate aspectele ce ţin de dezvoltarea unui produs de acest tip.

Proiectul are două etape de selecţie, prima presupune alegerea conceptelor de jocuri, iar a doua presupune selectarea proiectelor realizate, urmând a fi prezentate în forma finală în faţa unor specialiști.

Am constatat că mediul online din Timişoara are nevoie de programe care să ajute studenţii să se dezvolte şi în afara universităţii. Acest proiect se vrea a fi o punte între mediul academic şi companii”, spune Roberto Hanaş, iniţiatorul GameLAB Timişoara.

Proiectul este inspirat din Game Lab Oulu (Finlanda), care a luat naştere în 2012 şi s-a îmbunătăţit pe an ce trece, ajungând să faciliteze dezvoltarea a 12 noi startup-uri, 155 de concepte de produse, precum și a peste 300 de noi profesionişti. De atunci, platforma s-a îmbogăţit cu două noi programe bazate pe acelaşi concept: EduLAB şi DevLAB.

Datorită caracterului său multidisciplinar, dar şi a faptului că se bazează pe profesionalism, GameLAB promite să consolideze legătura între mediul educaţional şi mediul de afaceri, să aducă idei proaspete în domeniul jocurilor video şi să pregătească viitori specialişti în această industrie.

Un important aspect al programului este faptul că oferă studenţilor şansa de a experimenta cum e să lucrezi într-un Startup, condiţiile şi provocările acestui program fiind foarte asemănătoare cu cele dintr-o companie la început de drum.

GameLAB TM este format din antrenament intensiv, sesiuni de mentorat, dar şi distracţie, toate acestea având loc într-un mediu destins.

Data la care vor începe înscrierile va fi anunțată ulterior. 

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031