Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Salvați Copiii România a asistat, în ultimele 12 luni, 1.600 de copii nevoiți să se refugieze, pentru a-și salva viața

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Salvați Copiii România a asistat, în ultimele 12 luni, 1.600 de copii nevoiți să se refugieze, pentru a-și salva viața
Articole asemănătoare

Într-un singur an, numărul solicitanților de azil în România s-a triplat, ajungând la 4.815, cel mai ridicat nivel de când România a ratificat Convenţia de la Geneva. Mai mult, în 2017, numărul copiilor care au ajuns în România a fost de patru ori mai mare decât în 2016, reprezentând aproximativ 33% din numărul total al solicitanților de azil înregistrați. Dintre aceștia, aproape jumătate au vârsta curpinsă între 0 și 6 ani.

Povestea lui Haji, trimis singur în lume, pentru a trăi

Haji este unul dintre acești copii. S-a născut în Mosul, Irak, iar în urmă cu 5 ani, când avea șase ani, mama lui a fost răpită de ISIS, iar Haji a rămas în grija tatălui și a fraților mai mari, care erau mai tot timpul plecați.

„Nu știu unde s-a dus mama mea, dar îi spun în fiecare seară că mi-e dor de ea și că aștept să se întoarcă”, spune Haji de fiecare dată când este întrebat de familia sa.

Pentru a-l salva, tatăl a hotărât să îl trimită la un unchi care se afla într-o țară din Europa de Vest. Pe drum, călăuza, în grija căruia a fost lăsat, l-a abandonat la granița cu România, deoarece Haji nu reușea să țină pasul cu restul grupului. Haji a fost preluat de autoritățile române și, fiind minor neînsoțit, a fost cazat într-un centru de plasament.

Organizația Salvați Copiii l-a inclus pe Haji în programul de asistență a copiilor solicitanți de azil. Haji a primit suport emoțional, social și material, fiind intregrat în activitățile pe care Salvați Copiii le desfașoară în cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

Aproape 100 de copii refugiați au fost trimiși la școală

Numai în 2017, Organizația Salvaţi Copiii a oferit servicii educaţionale şi sociale pentru 1.600 de copii şi aproximativ 1.300 de adulţi solicitanţi de azil și beneficiari ai protecţiei internaţionale. Salvați Copiii a răspuns prompt nevoilor de asistenţă, oferind suport material pentru 890 de copii (alimente, haine, medicamente, consultații medicale, igienico-sanitare), consiliere socială pentru 1.600 de copii și părinții acestora, servicii educaţionale şi activităţi recreative pentru 625 de copii, sprijin în vederea înscrierii în sistemul de învăţământ pentru 95 de copii. „Într-o lume în care vorbim despre accesul tuturor la cele mai complexe tehnologii, sunt copii care merg sute de kilometri pe jos, care îndură frigul, care și-au văzut rudele murind, care fug de acasă, pentru că acolo viața le este în pericol. Sunt învățați să supraviețuiască, să se ascundă, să fugă, atunci când copiii născuți în zonele fericite ale lumii învață să scrie și să se joace. Organizația Salvați Copiii lucrează în centrele pentru refugiați deja de peste două decenii, oferind asistență socială, educațională și emoțională. Integrarea acestor copii este importantă atât pentru ei, cât și pentru comunitățile în care se refugiază”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Pentru a îmbunătăți condițiile de recepție din centre, Salvați Copiii a amenajat şi dotat spaţii prietenoase dedicate activităţilor cu copiii, denumite generic „Camerele copiilor”, în cinci dintre Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil, iar în două dintre aceste centre au fost înfiinţate spații destinate îngrijirii în condiţii optime a nou-născuţilor şi sugarilor mici. De asemenea, în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti a fost amenajat un loc de joacă exterior.

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728