Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Să ne protejăm de infecții – Săptămâna Școala Altfel la Scheia

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Să ne protejăm de infecții – Săptămâna Școala Altfel la Scheia

Să înveți copilul bazele unei igiene corecte este foarte important pentru sănătatea și cură-țenia lui. Regulile de igienă nu doar protejează împotriva infecțiilor, ci de asemenea îl învață reguli de îngrijire personală.

La Școala Gimnazială Dimitrie Păcurariu, Șcheia  în cadrul Săptămânii Școala Altfel, ce se desfășoară în perioada 26- 30 martie 2018, a avut loc activitatea intitulată Să ne protejăm de infecții, activitate la care a luat parte reprezentatul DSP Suceava, doamna Aga Zica. Doamna le-a vorbit elevilor claselor V- VIII, despre principalele reguli de igienă, pe care aceștia trebuie să le respecte pentru a  avea o viață sănătoasă. În discurs doamna a vorbit și despre Ziua Mondială a Luptei Împotriva Tuberculozei, ce se sărbătorește în fiecare an pe 24 martie.

scoala altfel 27.03 a

De asemenea doamna invitat a prezentat una din principalele reguli și anume spălatul mâinilor, deoarece ei petrec foarte mult timp în contact apropiat în clasă, împărțind totul, de la bănci și până la germeni. De asemenea elevii trebuie să – și spele mâinile și după  ce se intorc acasă de la școală sau de la joacă și înainte de a mânca. Spălarea mâinilor este, fără nici o îndoială, una dintre cele mai bune metode de prevenire a înmulțirii germenilor si a bolilor.

Alte reguli de igienă personală, care trebuie să intre în obișnuința copilului sunt: hainele murdare trebuie schimbate zilnic, vizita la stomatolog trebuie făcută în mod periodic, fructele și legumele se spală înainte de a fi consumate, camera în care se doarme trebuie să fie aerisită în fiecare zi, unghiile de la mâini și de la picioare trebuie tăiate în mod constant. Dacă aceste reguli sunt respectate întocmai, atunci sănătatea copiilor nu va avea de suferit, iar dezvoltarea lor fizică și psihică se va face într-un mod armonios.

Elevii au fost foarte încântați de activitate, ei învățând multe lucruri interesante pe care au promis că le vor aplica atât la școală cât și acasă. De asemenea ei au primit pliante, pixuri toate cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă importanța respectării regulilor de igienă personală pentru a  avea o viață sănătoasă.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031