Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Programarea pe calculator a cucerit tinerii din România

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Programarea pe calculator a cucerit tinerii din România
Articole asemănătoare

Programarea pe calculator a cucerit tinerii din România. Tot mai mulți elevi sunt curioși să învețe să programeze.

Datorită acestui trend, foarte mulți tineri se îndreaptă către o carieră în acest domeniu dar scopul acestor cursuri nu este de a influența copiii și adolescenții să aleagă o carieră în programare, ci mai degrabă să le ofere șansa să îți dezvolte gândirea logică, să învețe să găsească soluțiile potrivite cât mai rapid. Din ce în ce mai multe școli s-au adaptat și au introdus astfel de cursuri pentru elevi.

Conform unui studiu Euractiv, 17 țări din Uniunea Europeană au introdus deja cursuri de programare în școli: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Irlanda, Lituania, Malta, Marea Britanie,Polonia, Portugalia, Spania, Slovacia și Ungaria.

Dintre aceste state, Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, Spania și Slovacia au luat decizia ca aceste cursuri să fie incluse încă de la ciclul primar. Există și alte țări de pe alte continente care sunt preocupate de a ține pasul cu tehnologia.

În S.U.A., Asia și Australia, copiii au parte de cursuri gratuite de programare în școli.

În funcție de regiune, copiii învață bazele programării începând cu școala primară, dar sunt și școli unde aceste cursuri sunt predate abia la liceu.

Momentan, în România, elevii au un curs obligatoriu de TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), însă acesta atinge relativ puțin aspecte ce țin de limbaje de programare propriu-zise.

Există însă școli de programare și robotică pentru copii și adolescenți care aprofundează acest domeniu într-un mod atractiv pentru copii.

Text de:     Maria Peia

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031