Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Primul oraș din lume care a interzis bârfa

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Primul oraș din lume care a interzis bârfa

Nu există adolescent care să nu o știe pe Blair din serialul ”Gossip Girl” care era o adevărată regina a bârfelor și zvonurilor, sau pe Cheryl din ”Riverdale”, căreia îi plăcea să lanseze zvonuri despre ceilalți colegi. Deși cele două personaje aparțin unor lumi diferite au ceva în comun: bârfa!  Bârfa, are prin definiție o conotație negativă. Ea nu înseamnă doar să vorbești despre cineva care nu este prezent, ci și să-l vorbești de rău.

Primarul micului oraș filipinez Binalonan consideră că bârfele afectează  negativ viața comunității,  astfel încât a decis să ia măsuri. Asta după ce a observat că numeroase dispute în oraș apar pe fondul bârfelor și este nevoie de intervenția Consiliului local pentru aplanarea situației. Prin urmare a inițiat o decizie legislativă, care este acum în vigoare.

Locuitorii prinși că bârfesc, care se află doar la prima abatere, vor fi amendați cu 200 de peso filipinezi (16 lei) și 3 ore de munca în folosul comunității. Dacă vor repeta greșelile, amenda poate depăși 900 de peso (73 de lei) și 8 ore de muncă în folosul comunității.

”Sunt mai multe tipuri de bârfă, însă cele mai răspândite cazuri aici se referă la conflicte legate de proprietate, bani, relații și altele asemănătoare”, a declarat primarul orașului, conform presei internaționale. Această acțiune este susținută și de locuitorii înșiși.

Sursa foto: USA Today

Text de Lavinia Gabriela Trișca

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în lume

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031