Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Primul cyborg din lume vine în România. Este un artist

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Primul cyborg din lume vine în România. Este un artist
Articole asemănătoare

Primul cyborg recunoscut şi atestat de autorităţi (care i-au emis  un document care-i atestă identitatea), va veni în România. Este vorba de Neil Harbisson care va participa  la a șasea ediție a Internet & Mobile World, eveniment care va avea loc în Bucureşti, între 4-5 octombrie 2017, la Romexpo.

harbisson-3x2-940x627 Neil Harbisson  este artist contemporan şi cyborg activist. El s-a născut în Marea Britanie cu acromatopsie, o boală foarte rară, care se manifestă prin faptul că nu putea distinge culorile. Practic, tot ce a văzut în copilărie și în adolescență a  fost ”colorat” în alb și negru. Păate că mai aveți acasă fotografii pe hârtie, în alb și neru, de la bunici. Imaginați-vă cum e să nu distingi nicio culoare, iar totul să fie în tonuri de gri. La un moment dat un cibernetician i-a implantat o antenă în craniu, iar cu ajutoul ei, neil poate acum să perceapă culorile prin sinestezie. Sinestezia înseamnă că fiecărei culori îi sunt asociate unde sonore în funcţie nu doar de culoare, dar şi de saturaţie, intensitate etc. Cumva putem spune că, ajuta de acea antenna Neil Harbisson ”aude” culorile ”cântând”.

Mai mult, azi, cu ajutorul antenei, Neil poate percepe și culori invizibile, de tip infraroşii şi ultraviolete. Fiind conectat la internet prin antenna sa, cyborgul Neil  poate primi apeluri telefonice direct în cortex prin dispozitive externe, cum ar fi telefoanele mobile sau sateliţii. Harbisson a asimilat identitatea de cyborg şi simte că atât mintea, cât şi trupul sau sunt părţi ale unui tot cibernetic. Din perspectiva sa, el nu foloseşte tehnologia, ci afirmă că este tehnologie. Antena sa nu este detaşabilă, ci o extensie a corpului sau, Neil Harbisson este recunoscut ca cyborg în documentele emise de Marea Britanie.

La București, Harbisson va vorbi despre renaşterea speciei umane. Discuţia va explora modul în care omul poate să participe activ la evoluţia speciei prin transformarea tehnologiei în parte integrantă a corpului, oferindu-i simţuri suplimentare faţă de cele dobândite la naştere.

Vă prezentăm un scurtmetraj, câştigător al festivalului de fim Tribeca, despre Neil Harbisson.

Sursa foto: ABC și www.massappeal.com

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728