Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Poveşti de adormit copiii şi de trezit uşor părinţii, la Teatrul „Merlin”

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Poveşti de adormit copiii şi de trezit uşor părinţii, la Teatrul „Merlin”
Articole asemănătoare

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara sărbătorește, sâmbătă, cu o premieră, împlinirea unei vârste venerabile:  70 de ani de activitate. Astfel, premiera spectacolului “Extraterestrul care își dorea ca amintire o pajama (povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții)” de Matei Vișniec vine în cel mai potrivit moment.

Tema piesei ilustrează cea mai arzătoare problemă a copiilor din ziua de azi: singurătatea și dorul de părinții plecați la muncă în străinătate, mulți dintre ei fiind crescuți de bunici, deoarece adulții sunt prea angrenați în a le oferi standarde materiale, pentru a face față cerințelor dezvoltării economico sociale.

„Cel mai preţios dar pe care îl poate face un părinte pentru un copil este să-i ofere timp. Timpul părinţilor transformat în tandreţe, dragoste, imaginaţie, dialog, poveşti, plimbări cu cei mici – este secretul educaţiei şi al fericirii în perioada numită copilărie. În lumea grăbită în care trăim şi marcată de o tranziţie spre nu se ştie ce, acest adevăr elementar a fost uitat de milioane de părinţi români. Această piesă şi trupa Teatrului Merlin îşi propun, cu mijloacele teatrului şi ale poeziei, să reamintească societăţii româneşti că atunci cînd nu îi dai timp unui copil, sufletul său creşte într-o imensă şi deseori nevăzută suferinţă”, crede dramaturgul Matei Vișniec.

”Propunerea regizorală a spectacolului se bazează pe concepția jocul de-a extraterestrul. Cea mai mare provocare pentru mine a fost cum se descifrează/percepe acest personaj, Extraterestrul. De aceea, celor trei copii din povestea noastră, care sunt părăsiți temporar de părinți, Extraterestrul le apare ca Zâna cea bună sau Vrăjitorul binevoitor din poveștile clasice. Făcând referire la o poveste de astăzi, o poveste modernă, Extraterestrul este personificarea dorințelor celor trei copii”, adaugă regizorul Béres László.

Scenografia spectacolului este semnată de Bajko Attila, costumele de Szélyes Andrea, iar  muzica de Cári Tibor. Coregrafia îi aparține Mădălinei Ghițescu Petre, iar ca asistentă de regie o găsim pe Corina Dohanici. Din distribuție fac parte: Jasmina Mitrici, Victoria Rusu, Ștefan Roman, Maria Gornic, Marko Adzic și Corina Dohanici.   Adresându-se întregii familii, premiera va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2019, la ora 17:00, în prezența autorului, Matei Vișniec care, după spectacol, va purta discuții cu publicul.

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Copiii de la Juventus Academy Bucuresti sunt cei mai buni din lume. Au câștigat JA World Cup 2019

Copiii de la Juventus Academy Bucuresti sunt cei mai buni din lume. Au câștigat JA World Cup 2019   0

Fotbalul românesc are viitor. Au demonstrat-o copiii de la Juventus Academy București, conduși de managerul general Massimo Pedrazzini, care au câștigat Campionatul Mondial al Academiilor Juventus, la care au participat [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930