Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Planetariul Mobil a ajuns la Timișoara. Până pe 21 octombrie copiii învață despre eclipse și anotimpuri

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Planetariul Mobil a ajuns la Timișoara. Până pe 21 octombrie copiii învață despre eclipse și anotimpuri
Articole asemănătoare

Singurul planetariu mobil din România vine la Timişoara, cu un spectacol nou despre formarea eclipselor și a anotimpurilor.

Astfel, va fi prezentat spectacolul științific ”A, B, C, D, Eclipsele” care își propune să suplinească lipsa unei educații astronomice adecvate în școli, dar și să demonteze superstițiile legate de fenomenele cosmice. Adrian Filpișan, inițiatorul Planetariului Mobil Educațional, „încă mai există printre adulți o fobie legată de eclipse, aspect care se transmite și la cei mici. E un lucru pe care vrem să îl eliminăm 100% prin știință. Vom trata cu prioritate și ciclul anotimpurilor, lucru care, de multe ori, le dă mari bătăi de cap profesorilor, dar și părinților, atunci când vor să le dea explicații coerente copiilor. Oricum, adulții au mari dificultăți în a explica de ce la noi, în emisfera nordică, e iarnă, iar în Australia, în emisfera sudică e vară.”

Concret, o serie de spectacole interactive despre formarea eclipselor și ciclul anotimpurilor va avea loc la Casa Tineretului din Timisoara (strada Arișe nr.19), din 17 și până în 21 octombrie. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri. Reprezentațiile vor include explicații de la doi povestitori, care vor interacționa cu publicul, vor fi proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața de zi cu zi.

Vârsta minimă recomandată pentru spectatori este de 4 ani, cu însoțitor adult. Accesul se face pe bază de rezervări la 0752690245 şi 0758365699 sau timisoara@planetariumobil.ro, sau cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Spectacolele se vor desfășura între orele 9.00 și 20.00, din oră în oră. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 12 lei. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de 60 de locuri.

Planetariul Mobil Educațional este o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto. Proiectul e menit să atragă copiii spre lumea fascinantă a cosmosului.

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930