Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Un deputat trage semnalul de alarmă: ”Eliminarea Educației fizice la ciclul primar, risc major pentru sănătatea copiilor”

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Un deputat trage semnalul de alarmă: ”Eliminarea Educației fizice la ciclul primar, risc major pentru sănătatea copiilor”
Articole asemănătoare

România este deja pe locul doi în Europa ca manifestare a obezității infantile, fenomen ce arată cât de multă nevoie au generațiile de copii intrați pe băncile școlii de orele de sport, desfășurate organizat în cadrul școlii.

În ciuada acestui context un ordin al Ministerului Educației Naționale dorește eliminarea Educației fizice din planurile cadru aplicabile ciclului primar, până la clasa a patra.

“E momentul să afirmăm că sănătatea elevilor depinde foarte mult de tipul de pregătire de care care aceștia beneficiază în școală, iar orele de Educație fizică se află printre cele mai importante forme ale educației complementare și armonioase pe care școala este chemată să o asigure. Prin Educația fizică, desfășurată în cadrul orelor de specialitate, li se asigură elevilor și condițiile pentru dezvoltarea fizică echilibrată, dar și pentru dezvoltarea psihică și mentală. Fără orele de Educație fizică poate deveni riscant să vorbim despre un mediu școlar propice pentru creșterea capacităților cognitive și psihice ale elevilor, mai ales în contextul în care, știm bine, aceștia sunt atenți tot mai mult la ecranele telefoanelor, tabletelor sau consolelor de jocuri. Tot mai multe recomandări specializate fac trimitere la limitarea timpului pe care îl petrec copiii cu jocurile sau navigarea pe terminale electronice, în favoarea activităților mai apropiate de mediul natural, mai sănătoase și mai practice”, subliniază deputatul liberal Marilen Pirtea.

“Toți cei implicați în procesul educativ sunt interesați ca elevii să fie activi și implicați în timpul orelor la care participă, fiind de datoria fiecărui profesor să încerce să apere acele componente ale planului școlar prin care li se oferă elevilor condiții bune de dezvoltare a capacităților fizice și mentale, iar Educația fizică se află, cu siguranță, printre cele mai importante activități școlare utile”, conchide coordonatorul Comisiei de educație a PNL.

Text de Maria Peia

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031