Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Pictură cu acuarele şi… sare, cuburi de gheaţă colorată în loc de pensule?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Pictură cu acuarele şi… sare, cuburi de gheaţă colorată în loc de pensule?

Fundaţia Calea Victoriei vă invită începând de vineri, 16 Mai, de la ora 18:30, la Atelierul de Pictura în Acuarelă pentru copii (7-12 ani), susţinut de Ioana Stanca, artist plastic. Veţi descoperi modurile în care se poate folosi acuarela, în funcţie de suportul pe care lucraţi şi de ideile de la care se  porneşte. Veţi face o mică expediţie pentru a găsi  modalităţi inedite de a pune culoarea pe hârtie.

Pe parcursul celor 4 întâlniri, copiii vor învăţa care sunt diferenţele dintre pictura în acuarelă pe uscat şi pictura pe un suport umed şi îşi vor exersa imaginaţia şi îndemânarea.

Fiecare şedinţă va avea o tema diferită. Asta înseamnă că fiecare copil va avea la final 4 lucrări diferite, având la bază acelaşi mediu, abordat însă cu ingeniozitate. Cum vă sună: pictura cu acuarele şi sare ori cuburi de gheaţă colorată în loc de pensule?

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Testarea acuarelelelor pe suport umed şi uscat, observarea diferenţele şi realizarea unei compoziţii abstracte

2. Acuarele decupate: colaje folosind hârtii pictate chiar de voi, având ca exemplu compoziţiile lui Henry Matisse din cartea „Jazz”

3. Cuburi de gheaţă colorate! Ce aţi mai putea folosi în loc de pensule pentru a pune culoarea pe hârtie? Propriile voastre degete desigur, bureţei şi… cuburi de gheaţă colorate! Dar ce se întâmplă dacă adăugaţi un ingredient neobişnuit, cum ar fi sarea? Veţi descoperi toate acestea jucându-vă, în cea de-a patra întâlnire.

4. Peisaj. La ultima întâlnire, copiii vor realiza o compoziie folosind tehnicile descoperite la şedintele anterioare.

Lector: Ioana Stanca

Data începere: 16 Mai 2014; Ora curs: 18:30

Număr ateliere: 4

Frecvenţa: săptămânal, vineri

Vârsta minimă: 7 ani; Vârsta maximă: 12 ani

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate): 180 ron

Locul desfăşurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la http://www.scoaladeartesimaniere.ro/

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!   0

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031