Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Peste un milion de animale mor anual din cauza plasticului din oceane

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Peste un milion de animale mor anual din cauza plasticului din oceane
Articole asemănătoare

Cumperi pungi de plastic de la magazine? Te-ai gândit unde ajunge de fapt plasticul din ambalaje? Răspunsul este cât se poate de simplu: în mările şi oceanele de pe glob şi mai apoi în stomacul animalelor care trăiesc în ape.

Acum câteva zile o broscuţă ţestoasă din Florida a fost găsită moartă cu 104 bucăţi de plastic în stomac. The Gumbo Limbo Nature Center a distribuit pe Facebook o poză în care animalul era aşezat lângă bucăţile de plasic.

Emily Mirowski, asistenta centrului unde a fost dusă broscuţa a explicat că anual mor sute de broscuţe deoarece acestea se înmulţesc aprope de ţărm unde oamenii aruncă deşeuri. După ce plasticul ajunge în stomacul lor, puţine animale râmân în viaţă. Un milion şi jumătate de animale mor anual din cauza plasticului din oceane.

Pe de altă parte în India guvernul doreşte să renunţe la utilizarea multor produse din  plastic (pungile, paharele și paiele de plastic), pentru a proteja mediul. Într-una din cele mai poluate ţări din lume s-au format multe tabere : cei care lupta pentru potejarea mediului pe de o parte şi anagajaţii care îşi vor pierde locul de muncă pe cealaltă.

Tu ce faci pentru natură? Poţi face deşeurile să ajungă la coş? Poţi utiliza o pungă de mai multe ori pentru cumpărături sau poţi folosi una de hârtie. Utilizează orice resursă cu atenţie.

 Mădălina Liedl

Dicţionar:

deşeuri= rest dintr-un material rezultat dintr-un proces tehnologic care nu mai poate fi utilizat direct pentru realizarea produsului respectiv.

resurse =rezervă sau sursă de mijloace care se pot valorifica la un moment dat

 

Sursă: CNN şi Reuters

Sursă foto The Gumbo Limbo Nature Center şi Gazeta de Sud

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031