Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Pentru copiii și tinerii timișoreni, călătoria cu PAȘAPORT CULTURAL continuă!

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Pentru copiii și tinerii timișoreni, călătoria cu PAȘAPORT CULTURAL continuă!

De ce să ne ascundem după deget? În România, ne confruntăm cu o lipsă majoră de cultură, de educație și de discernământ cultural, care, în timp, ne transformă într-o masă de manevră tot mai numeroasă și tot mai facil de manipulat. De aceea, proiectul „Pașaport cultural”, a pornit în 2015, de la identificarea nevoii de a deschide tinerilor ferestre și porți spre actul cultural de calitate, care NU, NU ESTE „o realitate destinată unor elite”, ci o necesitate a unei societăți sănătoase.

De 4 ani încoace, „se eliberează vize culturale” copiilor și tinerilor timișoreni, în „aventuri ghidate” oameni de cultură timișoreni: artiști plastici (Eugenia Drăgoi-Banciu, Andreea Foanene, TAJO), muzicieni , actori (Adrian Jivan, Mirela Puia), oameni de litere (Adriana Babeți, Marcel Tolcea, Smaranda Vultur, Ilie Gyurcsik, Claudiu Mesaroș), de film (Marian Rădulescu) etc.

Seminarii culturale pentru liceeni, ateliere de arte vizuale pentru copiii din clasele primare, spectacole muzicale, expoziții tematice, ba chiar turism cultural – toate cu același scop: educația culturală. Astfel, după ce a spus START „eliberării de vize culturale” pe anul 2018 chiar de Ziua internațională a Teatrului, călătoria cu PAȘAPORT CULTURAL continuă cu o incursiune de o săptămână în literatura universală, destinată liceenilor. Sunteti asteptati, așadar, în perioada 23-27 aprilie 2018 (14:30-16:30), la Cafeneaua ZAI din Timisoara, pentru a povesti despre „Întâlniri și despărțiri” în literatura universală, alături de Prof.univ.dr. Adriana Babeți și de invitații săi: Conf.univ.dr. Claudiu Mesaroș, actorii Cristina König și Adrian Jivan, muzicianul Alexandru Cena.

Și, pentru ca totul să se încheie cât mai frumos, călătoria noastră imaginară se va încheia cu una reală, culturală, într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei centrale românești: Oradea.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031