Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Opera eminesciană pe smartphone, integral. Aplicația se descarcă GRATUIT, de Ziua Culturii Naționale

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Opera eminesciană pe smartphone, integral. Aplicația se descarcă GRATUIT, de Ziua Culturii Naționale
Articole asemănătoare

Academia Română va lansa marți, de Ziua Culturii Naționale, la Ateneul Român, o aplicație gratuită pentru telefoanele cu sistem de operare Android și IOS prin intermediul căreia va fi disponibilă întreaga operă a poetului național Mihai Eminescu.

Aplicația se numește ”Mihai Eminescu – întreaga operă” și reprezintă a doua relansare a operelor eminesciene după seria tipărită  tot de către Academia Română. Pentru realizarea ei a lucrat, doi ani, o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură şi tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociaţiei NeamUnit.

Tinerii vor putea accesa extrem de simplu, de acum încolo, din faimoasele scrieri ale poetului național și, speră academicienii, astfel se vor apropia mai mult de  cultura română. Pe de altă parte, aplicația va fi extrem de utilă și profesorilor sau tuturor celor interesați de opera lui Eminescu, deoarece o vor putea accesa oricând, pe telefon.

Text de : Lavinia Trișcă

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Rezultatele Evaluării: 2.535 de candidați au obținut nota 10 la matematica!

Rezultatele Evaluării: 2.535 de candidați au obținut nota 10 la matematica!   0

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019. Situația statistică generală relevă că dintre cei 146.105 candidaţi prezenți, 106.838 de candidați au obţinut medii [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930