Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene – două medalii pentru România

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene – două medalii pentru România

Cele două echipe care au reprezentat România la a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie – 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint şi o medalie de bronz. Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Medalia de bronz a fost obţinută de echipa în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.  Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031