Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Ocolul Pământului în cinci episoade

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Ocolul Pământului în cinci episoade

Fundația Calea Victoriei invită copiii în perioadă 25-29 august, de la oră 19:00, la Școala de vară de pictur㠀”Ocolul Pământului în cinci episoade” (7-12 ani). Alături de Maria Petreanu (artist plastic), cei mici vor face o călătorie prin câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje ale lumii. Pe lângă noțiuni de pictură și desen, copiii vor avea ocazia să-și fixeze în memorie, într-o manieră non-conformistă, repere importante pentru cultură lor generală.

Explorăm mai întâi întinderile albe ale Antarcticii și învățam cum să redam pe planșă umbrele și varietatea de lumini a fascinantei Aurore boreale. La a două ședința, pornim către ținuturi mai calde și descoperim multe lucruri interesante despre viață în Africa și despre felul în care oamenii de acolo s-au inspirat pentru artă lor din modelele ce împodobesc blănurile animalelor.

Trecem, în călătoria noastră, și prin Marele Canion, unde ne bucurăm de imagini noi, texturi și culori. Ne întoarcem pentru o ședința în Africa, în misteriosul Egipt, cu piramide, cămile și comori străvechi și încheiem călătoria tocmai în Asia cea viu-colorată, pe culmile Munților Himalaya.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Elementele de limbaj plastic și nonculorile peisaj (Polul Nord)
Desenăm/ pictăm un peisaj de iarnă, încercând să ne imaginăm un frumos cadru cu zăpada luminată. Aflăm cu acest prilej cum să ne a€œinundam” plănsele de lumina, descoperim mai multe tipuri de umbră și, nu în ultimul rând, ne bucurăm de o lecție de pictură veselă și creativă.

 2. Bogăția detaliului. Animale din Africa
La această întâlnire ne exersăm răbdarea și îndemânarea, pentru a ne bucură la final de o planșă frumoasă ce înfățișează animale pufoase, cu detalii bine așezate și atent muncite.

 3. O vizită printre culorile Marelui Canion (America de Nord)
Tipuri de suprafețe și de linii, culori și feluri în care putem desenă apa. O adevărată provocare pentru pictori mici și mari, vom încerca prin culori reci, tușe puternice și linii modulate, să obținem o frumoasă lume a apelor învolburate ce cad în cascade spectaculoase.

 4. Desenul geometric și aquarela. Egiptul Antic: Sfinxul și piramidele
În acest curs ne transformăm în mici arhitecți și mai ales în îndemânatici desenatori, mânuim cu spor cărbune, creion și pensula.

 5. Contraste cromatice și amestecul culorilor (Peisaje din Munții Himalaya)
La această ultima întâlnire, aprofundăm tehnică aquarelei prin realizarea mai multor peisaje inspirate din imagini cu impozanții munți Himalaya.

Lector: Maria Petreanu
Data începere: 25 August 2014; Oră curs: 19:00
Număr ateliere: 5
Frecvență zilnică: luni a€“ vineri (25-29 august)
Vârstă Minima: 7; Vârstă Maximă: 12
Cost: 250 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (cârd fidelitate): 225 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfășurării: Str. Popă Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Biserică Sfântă Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la http://www.scoaladeartesimaniere.ro/

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031