Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

NOU! Educație și cultură media, propusă ca disciplină școlară

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
NOU! Educație și cultură media, propusă ca disciplină școlară
Articole asemănătoare

O propunere din parlament susține că elevii din clasele a VI-a si a IX-a ar putea avea o nouă disciplină. Aceasta va consta în dezvoltarea abilității de a identifica știrile false și cunoașterea fenomenului de “fake news” pentru a nu lăsa copiii să cadă pradă acestuia.

Acest curs ar putea fi predat de profesori de Limba romană, Istorie, Filozofie și Cultură civică, care se vor pregăti în fiecare an. El va include obligatoriu predarea teoriilor comunicării în vederea  formarii unui mecanism critic și analitic pentru a recepționa știrile și pentru a identifica tentativele de manipulare.

Proiectul de lege a fost propus de deputatul PNL Ovidiu Alexandru Raețchi și a fost înregistrat la data de 19 decembrie iar dacă va fi aprobat va intra în vigoare la doi ani de la adoptarea lui.

Text de: Lavinia Trișcă

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Obligatoriu! Triaj epidemiologic în școli

Obligatoriu! Triaj epidemiologic în școli   0

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031