Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Nobelul pentru medicina 2019 –  noi strategii de combatere a cancerului

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Nobelul pentru medicina 2019 –  noi strategii de combatere a cancerului
Articole asemănătoare

Săptămâna Nobel a început ieri, 7 octombrie, cu decernarea premiului pentru Medicină și Fiziologie. El a fost decernat către grupul format din Gregg L. Semenza, Wiliam G. Kaelin Jr. și Peter J. Ratcliffe. Descoperirea făcută de grupul format din cei trei a deschis o cale pentru dezvoltarea unor strategii de combatere a mai multor boli, printre care anemia și cancerul. Cancerul este una din cele mai cunoscute și extinse boli ale acestui secol și are o viteză de extindere imensă. Cei trei au realizat studii cu privire la adaptarea celulelor la modificările din nivelurile de oxigen. 

Anul acesta valoarea fiecărui premiu Nobel valorează nouă milioane de coroane suedeze, adică aproximativ 827 de mii de euro. Premianții vor împărții banii.  

Wiliam G. Kaelin Jr. este profesor de medicină la renumita școală Harvard University și totodată cercetător la Institutul de Cancer Dana-Farber. El a facut cercetari cu privire la tumorile canceroase. Peter J. Ratcliffe, medic și biolog de origine britanică, este cunoscut pentru cercetările pe care le-a făcut în privința reacțiilor celulare la hipoxie. Gregg L Simenza este titularul mai multor catedre, cum ar fi catedra de pediatrie, biochimie, medicină, radioterapie și oncologie din cadrul Facultății de Medicină a Universității Johns Hopkins. De asemenea, este director al programului de cercetări vasculare al Institutului de Inginerie Celulară.

Dicționar:

anemie= deficiență/ lipsă calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește în globulele roșii/ fără sânge

a identifica= a recunoaște

tumoare= masă de țesut care se dezvoltă într-un organism prin înmulțirea exagerată

hipoxie= scădere a cantității de oxigen din țesuturi, din medii de cultură sau din aer

Surse: Digi24HD, Wikipedia

Sursă foto: newsmaker.ro

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031