Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Astronomii au descoperit un nou sistem solar

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Astronomii au descoperit un nou sistem solar
Articole asemănătoare

Șapte planete de marimea Pământului ce gravitează în jurul unei singure stele, acesta este super-descoperirea cercetătorilor de la NASA realizată împreună cu cercetătorii europeni. Astronomii de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială din SUA (NASA) au făcut anunțul miercuri seara.  Toți sunt de acord că e vorba de o descoperire epocală.

Potrivit cercetătorilor, cele șapte planete de mărimi similare cu cea a Terrei orbitează în jurul stelei pe care au denumit-o Trappist 1. Din estimările lor, planetele seamănă mult cu Pământul. Trei dintre aceste planete se află la o distanță potrivită de soare pentru a putea găzdui viață. Astronomii cred că pe acestea s-ar putea găsi și apă lichidă, la suprafață, la fel cum pe Terra se găsesc mări, oceane, râuri și lacuri.

“Este pentru prima oară când atât de multe planete de acest fel sunt descoperite orbitând în jurul unei singure stele”, a declarat Michaël Gillon, cercetător la Universitatea Liege, Belgia, potrivit CNN.

Cele șapte exoplanete (n.r. – așa se numesc planetele care aparțin unui alt sistem planetar decât sistemul nostru solar) ce orbitează în jurul stelei Trappist 1 se află la aproximativ 40 de ani lumină de Terra și au fost  cercetate cu ajutorul Telescopului Spitzer al NASA, care practice a confirmat descoperirile făcute de către telescopul TRAPPIST aflat în Chile.

”Foarte important în această descoperire e că un număr din aceste planete nou descoperite se află în zona “Goldilocks” (n.r. – este zona din jurul unei stele în care poate exista apă în stare lichidă și, prin urmare, zona propice vieții așa cum o știm noi) unde poate exista apă lichidă, ceea ce înseamnă că acolo ar putea exista viață, fie nativă, fie viață pe care o vom aduce noi, oamenii, când vom coloniza Universul. E de asemenea important de reținut că nu a fost descoperită viață, ci anumite condiții propice vieții. Până acum aproape trei decenii, planetele extrasolare au fost considerate teoretice. De la descoperirea primei exoplanete până azi, au fost descoperite în jur de 3.500 de planete extraslare, orbitând aproape 2.700 de stele. Nu toate aceste planete însă se află la distanțe propice existenței apei lichide, de aceea, descoperirea confirmată miercuri este foarte importantă. Până ce omenirea va reuși să ajungă în sistemul solar al TRAPPIST-1, călătorim deocamdată cu gândul, iar speranța mea este că aceste descoperiri îi vor inspira pe copii să urmeze cariere științifice, devenind la rândul lor descoperitori de planete sau chiar astronauti”, a declarat pentru ȘTIRI PENTRU COPII.com  Virgiliu Pop, cercetător științific la Agenția Spațială Română, manager al Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială-ESERO România.

Foto: cnn.com

Video: Facebook / NASA

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în lume

Rezultatele Evaluării: 2.535 de candidați au obținut nota 10 la matematica!

Rezultatele Evaluării: 2.535 de candidați au obținut nota 10 la matematica!   0

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019. Situația statistică generală relevă că dintre cei 146.105 candidaţi prezenți, 106.838 de candidați au obţinut medii [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930