Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Muzică pe roți, pentru copii, părinți și bunici în șase cartiere ale Timișoarei

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Muzică pe roți, pentru copii, părinți și bunici în șase cartiere ale Timișoarei
Articole asemănătoare

Timișoara se umple de muzică pentru copii, părinți și bunici. Un număr de 40 de muzicieni, soliști și membrii în 6 formații  instrumentale și vocal-instrumentale, îndrumați de 6 coordonatori vor concerta pe străzile orașului.

IMG_4604

Asociația Cultural – Educațională MELOPOLIS organizează în perioada 24 – 30 septembrie 2017, în cadrul proiectului  ”Muzica pe roți”, o serie de concerte cartierele timișorene. Se va cânta în următoarele locuri: la Biserica Ortodoxă din Ghiroda Nouă (24 septembrie, ora 12.00), în tramvaiul 10 (pe traseul Calea Buziașului- Calea Torontalului, 26 septembrie, ora 9.00), în Parcul Petofi Șandor (cartier Freidorf, 27 septembrie, ora 18.00), în tramvaiul 2 (pe traseul Piața Libertății- Calea Șagului, 28 septembrie, ora 16.00), pe malul Canalului Bega (între Parcul Copiilor – Piața Iosefin- Autogara, 29 septembrie, ora 18.00), în Piața Mehala (30 septembrie, ora 11.00). În caz de timp nefavorabil manifestările în aer liber vor fi reprogramate. Participarea la concerte este gratuită.

Ideea proiectului ”Muzica pe roți” este să apropie publicul de cultură, prin muzică, pornind de la faptul că timișorenii își doresc să ia parte la acte culturale de calitate în proximitate, în locul de care se simt atașați din copilărie, nu doar în zonele dedicate evenimentelor culturale din centrul orașului.

„Muzica este un limbaj universal, aduce oamenii împreună și poate construi  un spirit comunitar. Proiectul își propune să dezvolte și noi categorii de public din comunitățile vizate, și anume acelea care nu frecventează instituțiile de cultură și evenimentele culturale cu acces plătit, printr-o abordare alternativă și neconvențională. Practic, așa cum se defineşte și în titlul proiectului, vom duce ”Muzica pe roți” acolo unde este nevoie de ea:  în cartierele orașului, pe lângă spațiile de petrecere a timpului liber, în parcuri, în piețe și spații aglomerate.  Noi credem că muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spaţii neconvenţionale, iar repertoriul pe care l-am ales împreună cu partenerii noștri este accesibil”, declară Daniel Simion, președintele organizației.

muzica pe roti_poster_2017

Proiectul ”Muzica pe roți”  este finanțat de Primăria Timișoara și realizat în parteneriat cu Universitatea de Vest, Facultatea de Muzică și Teatru, Filarmonica Banatul, Colegiul Național de Artă Ion Vidu, Parohia Ortodoxă Timișoara-Ghiroda Nouă, RATT. Proiectul susține Timișoara 2021.

Asociația Cultural – Educațională MELOPOLIS realizează activități cultural- educative și implementea-ză proiecte din sfera educației muzicale,  organizează ateliere muzicale interactive folosind reciclarea creativă și promovează prin acțiunile sale învățarea experiențială a copiilor

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« iun.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031