Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Muzeul Banatului reconstituie Primul război mondial

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Muzeul Banatului reconstituie  Primul război mondial
Articole asemănătoare

Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș vă invită în perioada 23-24 iunie 2018, la Bastionul Maria Thersia, pentru două zile de festival istoric, Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar fiind un eveniment prezentat în premieră, la acest nivel, în Timișoara.
Primul Război Mondial sau Marele Război-Războiul Națiunilor a fost un conflict militar de dimensiuni globale. Pentru România, acei ani de cumpănă au însemnat însă triumful unei națiuni, generația de atunci reușind să împlinească visul dintotdeauna al neamului nostru – Unirea.
În organizarea Muzeului Național al Banatului, evenimentul Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar, va oferi spectacole puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în primul război mondial, în comparație cu dotările și armamentul militarilor de azi, lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta. Fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun.

afis razboi (5)-1
Invitați speciali reprezentând câteva din cele mai bune organizații de reconstituire istorică din țară vor onora cu prezența acest eveniment major – Asociațiile Tomis, Tradiții Ostășești și IR33 Cetatea Aradului.De asemenea, evenimentul se bucură de prezența Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ” Decebal”.
Spectacolele artistice propuse reprezintă o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori și jongleri, dar și actori – ANIMA IGNIS va fi un spectacol de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, în două părți, prezentat în cele două seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil. Deep6 Project, trupă specializată în coregrafii de foc, este un grup de tineri dansatori și jongleri care s-a impus prin spectacole incendiare și care e invitată la festivaluri de profil din țară. Teatrul Portabil, trupa actorilor care aduc spectacolul mai aproape de public, este recunoscută pentru abordarea inedită a fiecărui show, iar Peregrinii, menestrelii Timișoarei, încununați cu premii și succesul unor spectacole LIVE deosebite, sunt muzicienii și dansatorii care vor îmbrăca spectacolele din seria Anima Ignis în sunetul unei atmosfere de neuitat.
Programul evenimentului:
Sâmbătă, 23 iunie 2018
11-12  Parada militară a participanților (plecare din Bastionul Theresia cu oprire în Piața Unirii pentru momente de reconstituire istorică)
15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial
21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumină și foc cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil ( prima parte).
Duminică, 24 iunie 2018
11-13 ARMELE MARELUI RĂZBOI – prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezența membrilor grupurilor de reconstituire istorică și a unui pluton de militari al armatei române actuale; lecții de duel scenic și lupte scenice cu Teatrul Portabil
15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial
21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION (partea aII-a)
22:00 Închiderea evenimentului în salve de tun – momentul de rămas-bun al artiștilor și al asociațiilor de reconstituire istorică.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930