Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

“On-line în lume” – un film despre viitor, realizat de o elevă de 15 ani

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
“On-line în lume” – un film despre viitor, realizat de o elevă de 15 ani

In urmă cu ceva timp vă povesteam despre un concurs deschis elevilor de gimnaziu şi liceu, la care urmau a fi premiate cele mai reuşite proiecte ştiinţifice (studii, comunicări etc.), artistice (film, scenetă etc.) care vor prefigura viitorul. Proiectele urmau să abordeze o tematică legată de oportunitățile sau problemele pe care le va aduce progresul tehnic sau de soluţii la aceste probleme, cu scopul de a conștientiza publicul în privința impactului evoluției tehnologice. O provocare lansată de Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ.

Premiul pentru originalitate a fost câștigat de “Inima timpului” (Artem Mădălina, Greceanu Adelin, Chirilă Ionuț, Jecu Ștefania, Iordache Andreea, Țugui Ana-Maria, Comănici George, Mauna Cristian, Lescai Dragoș, Afuza Ionuț, Dima Alin; profesor îndrumător – Brăcăcel Iulia) o scenetă în care ideea de bază a fost că tehnologia poate afecta tradițiile și societatea și care a reușit să convingă pentru că a fost jucată live în fața publicului și a juriului, având un mesaj și un scenariu originale.

Premiul 1 a fost câștigat de proiectul “On-line în lume”, un filmuleț despre aspectele negative sau pozitive ale unui viitor tehnologizat: la rata de distrugere la care ne aflăm acum nu vom mai avea un viitor. Fie  vom muri de foame, fie vom avea o apocalipsă a zombilor – spune pesimistul. Viitorul va funcționa, pentru ca tehnologia nu va corupe o lume întreagă, însă va putea să o schimbe. Poate aduce împreună oameni din întreaga lume, pentru a schimba o școală, pană la noi metode de a-ți urma o pasiune fără a dormi în stradă – spune pesimistul. “Juriul a fost convins prin consistența mesajului și calitatea realizării tehnice a proiectului câștigător”, explică prof. Alexandru Iacob, coordonatorul proiectului. Autoarea filmulețului este o tânără de 15 ani cu multa imaginație, talent și cu idei originale pe care le transformă în proiecte artistice. Filmul semnat de Mîndru Ruxandra-Maria  (C.N. Petru Rareș, Piatra Neamț)l îl puteți vedea aici:

Iar mai multe detalii despre Sophie Proud, numele de scenă al tinerei actrițe/autoare/regizor găsiți la:

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Ne place

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!   0

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031